Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Mίλησε για σεβασμό στις πλειοψηφίες ΑΥΤΗ η ΠΟΣ ;


Συνεχίζεται καθημερινά η ΑΠΑΞΙΩΣΗ της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.
Συγκλονισμένοι οι μηχανοδηγοί και οι συνάδελφοι διαβάζουν την σημερινή ανακοινωση όπου μια θλιβερή μειοψηφία που έχει απαξιώσει τον θεσμό της Ομοσπονδίας, επικαλείτε τον 
σεβασμό στις πλειοψηφικές αποφάσεις!

Πρόκειται ΑΚΡΙΒΩΣ για τα ίδια πρόσωπα και παρατάξεις (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ) που σαν μια γροθιά εδώ και 5 χρόνια επιβεβαιώνουν την ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ τους συνεργασία σε ΟΛΑ τα ζητήματα.
Κυρίως αποκαλύπτεται ο ρόλος του ΠΑΜΕ που επί χρόνια ήθελε να παρουσιάζεται ως παράταξη που διαφοροποιείται και τάχα είναι ριζοσπαστική και σήμερα υπογράφει τα πάντα! 
Ωστόσο είναι δυνατόν να μιλάει για σεβασμό στις πλειοψηφικές αποφάσεις, αυτή η θλιβερή παρεούλα της Κάνιγγος ;
Aυτοί δηλαδή που αμφισβήτησαν ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ και πλειοψηφικά ψηφισμένη ΣΥΜΦΩΝΙΑ μεταξύ ενός Σωματείου και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ , καταγγέλοντας την στο Υπουργείο Εργασίας (και τρώγοντας την επική σφαλιάρα με την απόφαση της Τριμερούς), μιλάνε σήμερα για σεβασμό στην πλειοψηφία; 
Τολμάνε και μιλάνε αυτοί που δεν έχουν προσφέρει απολύτως τίποτα στους σιδηροδρομικούς εδώ και 5 χρόνια γιατί το μόνο που θέλουν να κάνουν είναι στείρα αντιπολίτευση στην σημερινή Κυβέρνηση, αυτοί που έρπονταν πίσω απο αυτούς που έκλεισαν τον σιδηρόδρομο με τον 3891, με τις χιλιάδες μετατάξεις και τις μειώσεις 45% επί του μισθού μας μέχρι το τέλος του 2014;

Είναι τόσο απροκάλυπτη η συνδικαλιστική τους ένδοια, που προκειμένου να μην περάσει η πρόταση του Δικτύου για την κατάργηση των απολύσεων για οικονομοτεχνικούς λόγους στον ΟΣΕ, έστειλαν επιστολή στον Υπουργό για να αλλάξει τον Κανονισμό του ΟΣΕ πρώτα και μετά να το υπογραψουν, οι αμετανόητοι ραγιάδες της Κάνιγγος.
Ραγιάδες σε τέτοιο βαθμό, που πλήρωσαν με απόφαση της πλειοψηφίας μαθήματα, για να μάθουν οι συνεργαζόμενοι συνάδελφοι με την ΠΟΣ, την γλώσσα των Ιταλικών, αντί να απαιτήσουν να μάθουν οι Ιταλοί ιδιοκτήτες των ΤΡΑΙΝΟΣΕ- ΕΕΣΣΤΥ, Ελληνικά!
Εκεί κατάντησαν. Να μάθουν οι Έλληνες Ιταλικά και όχι αυτοί που ήρθαν στην χώρα ως επενδυτές Ελληνικά! ΡΑΓΙΑΔΕΣ κανονικοί και με τα όσα αποφασίζουν. 
ΡΑΓΙΑΔΕΣ λοιπόν και με τις αποφάσεις τους.
Να στείλουν με την ίδια λογική επιστολές σε όλα τα Υπουργεία για τα άρθρα της ΣΣΕ στον ΟΣΕ που παραβιάζουν Νόμους και διατάξεις ! Αυτή είναι η απάντηση στους ΑΣΧΕΤΟΥΣ ελλάσονες ΑΥΤΗΣ της ΠΟΣ.
Ντροπή τους και μόνο ΝΤΡΟΠΗ τους.

Αυτά όμως δεν τα κάνουν τυχαία.
Η παρέα της Κάνιγγος είναι σε εμφανή ΠΑΝΙΚΟ τις τελευταίες εβδομάδες.
Και η πρόταση του Δικτύου Σιδηροδρομικών για την ΣΣΕ στον ΟΣΕ και την κατάργηση των απολύσεων για οικονομοτεχνικούς λόγους, τους εκθέτει πολλαπλά!
Γιατί τις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ για οικονομοτεχνικούς λόγους ΑΥΤΗ η ΠΟΣ τις υπέγραψε στην ΕΕΣΣΤΥ, μαζί με τις ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ αυξήσεις στην ΣΣΕ του καλοκαιριού.
Και τρέμουν στην ιδέα για το τι θα πούν στους τεχνίτες της ΕΕΣΣΤΥ  αν περάσει ο όρος στον ΟΣΕ.

Αλλά για να μιλάνε για πλειοψηφίες σε ΑΥΤΗΝ την ΠΟΣ πάει πολύ....

Συνεχίζεται.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου