Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

H ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ διαψεύδει ανυπόγραφο δημοσίευμα της "Καθημερινής"


Δελτίο Τύπου της ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Με πραγματική έκπληξη και ταυτόχρονη απορία, πληροφορηθήκαμε σήμερα από ανυπόγραφο άρθρο της εφημερίδας «Καθημερινή» ότι ολοκληρώθηκαν
επιτυχώς οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Με πλήρη αιφνιδιασμό πληροφορηθήκαμε ότι το Σωματείο μας εκπροσωπεί μόνο διοικητικούς υπαλλήλους, καθώς επίσης, απορία προκαλεί η δήθεν «υποχώρηση» μας στο θέμα του ωραρίου των διοικητικών υπηρεσιών, την αλλαγή του οποίου ζήτησε να συνυπογράψουμε η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς γνωρίζει ότι μονομερείς ενέργειες γύρω από αυτό το ζήτημα είναι καταχρηστικές, αφού επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στον οικογενειακό προγραμματισμό των εργαζομένων.
Δηλώνουμε ότι, όχι μόνο καμία υποχώρηση στο θέμα του ωραρίου δεν κάναμε, αντίθετα συζητούμε το θέμα στα πλαίσια της καλής πίστης, αλλά και ότι καμία συμφωνία δεν έχει υπάρξει γύρω από το θέμα της ΣΣΕ, αφού σε εκκρεμότητα υπάρχει –πέραν θεσμικών, οικονομικών μας αιτημάτων-, η απάντηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο αίτημα του Σωματείου μας για την ανάκτηση όλων των παρεχόμενων υπηρεσιών, από εργαζόμενους στην εταιρεία (εκδοτήρια, καθαρισμός, κυλικεία τρένων), προκειμένου να αναβαθμιστούν τόσο οι υπηρεσίες, όσο και να σταματήσουν να υπάρχουν επαχθείς όροι εργασίας (μπλοκάκια, κ.τ.λ) σε μια Εταιρεία που επιδοτείται ετησίως από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, με 50 Εκατομμύρια Ευρώ.
Όταν υπάρξει συμφωνία για την ΣΣΕ, το Σωματείο μας θα ενημερώσει με νεότερη ανακοίνωση του για την σύναψη της.
Καλό θα ήταν μέχρι τότε, έγκριτες εφημερίδες να διασταυρώνουν τα δημοσιεύματα τους και να μην εμπιστεύονται πληροφορίες που δεν έχουν καμία βάση. 


1 σχόλιο:

  1. Η Καθημερινή έχει ξεπέσει σε ένα φερέφωνο των κύκλων που μας οδήγησαν εδώ. Χατζηδάκης, ΤΑΙΠΕΔ, γραφεία Συμβούλων, κάποιοι ανόητοι που μπορεί να το παίζουν και "συνδικαλιστές", ελπίζοντας στην επαναθρόνιση των νομίμων ιδιοκτητών της Χώρας. Βγάζουν δήθεν ειδήσεις για να προλειάνουν το έδαφος γιαυτό που επιθυμούν οι άριστοι. Ξεμπροστιάστε τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή