Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Δημοσίευση δευτερευουσών και προγραμματισμό στο ΜΘ,ζήτησε η ΠΕΠΕ

Με επιστολή του ΔΣ του Σωματείου μας, η ΠΕΠΕ ζητά την δημοσίευση των δευτερευουσών του προσωπικού σε όλα τα μηχανοστάσια και μάλιστα αναδρομικά για τον τελευταίο χρόνο, ενώ θέτει και πάλι το θέμα του προγραμματισμού εργασίας στο ΜΘ. Διαβάζουμε >


Kύριοι, 

Όπως γνωρίζετε στο άρθρο 6 παρ 1 της επιχειρησιακής ΣΣΕ έχει συμφωνηθεί πως τα 2 μέρη συμφωνούν για την έκδοση μηνιαίου προγραμματισμού εργασίας. Παρότι έχει παρέλθει ικανό διάστημα 8 μηνών, στο μηχανοστάσιο Θεσσαλονίκης, ο προγραμματισμός εργασίας εξακολουθεί να εκδίδεται σε ημερήσια βάση και μάλιστα παρά την πρόσφατη δέσμευση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (σε επιστολή της την Παρασκευή 21/06), ότι από την Δευτέρα 24/06 αυτός θα εκδίδεται εβδομαδιαία.
Καλούμε για την άμεση τήρηση των συμφωνηθέντων στην Βόρεια Ελλάδα, ενώ το Σωματείο μας επιθυμεί και θα ενισχύσει έμπρακτα οποιαδήποτε προσπάθεια για την έκδοση μηνιαίων προγραμμάτων εργασίας – όπως έχει ρητά συμφωνηθεί άλλωστε.
Τέλος, όπως έχει δηλωθεί στο παρελθόν σε όλους τους τόνους, το Σωματείο μας ,είναι υπέρμαχο της διαφάνειας- δικαιοσύνης και ισονομίας στον καταμερισμό έργου και απολαβών μεταξύ των μηχανοδηγών.
Για τον σκοπό αυτό και προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα δικαιοσύνης μεταξύ του προσωπικού, σας καλούμε όπως δημοσιεύετε κάθε μήνα τις δευτερεούσες απολαβές όλων των μηχανοδηγών (υπερωρίες, Κυριακές,χιλιόμετρα, νυχτερινά, διανυκτερεύσεις κτλπ) σε ευδιάκριτο σημείο στα μηχανοστάσια, ενώ θα επιθυμούσαμε και την ανάρτηση – κοινοποίηση  των στοιχείων αυτών στο Σωματείο μας, για τους τελευταίους 6 μήνες (ή και χρόνο αν είναι εφικτό).

Στην διάθεση σας για κάθε διευκρίνηση.

                                             Για το Δ.Σ. 

          Ο Πρόεδρος                                Ο Γ. Γραμματέας 
         
          Κ .Γενιδούνιας                              Α. Καλαμάρας

Απο το blog της ΠΕΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου