Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Η "αλά κάρτ" ανάγνωση συμφωνηθέντων "ανοίγει τον ασκό του αιόλου" ;


Προβληματισμό προκαλεί η σημερινή απάντηση της Διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στις επιστολές του Σωματείου μας το τελευταίο διάστημα και στα ζητήματα που έθεσε το Προεδρείο στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας. 

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ερμηνεύοντας κατά το δοκούν την ΣΣΕ, ενημερώνει για παράδειγμα το Σωματείο μας ότι...οι εταιρικές ταυτότητες θα δοθούν "μόλις μετακομίσει στο νέο κτίριο¨". Διαβάζοντας την ΣΣΕ και ψάχνοντας δεν καταφέραμε να βρούμε που ακριβώς αναφέρει ότι οι εταιρικές ταυτότητες θα δοθούν μόλις.... γίνει η μετακόμιση. Βρήκαμε το υπογραφέν άρθρο το οποίο αναφέρει ότι σε 6 μήνες απο την υπογραφή,αυτές θα έπρεπε να είχαν δοθεί. Αυτό φυσικά είναι ένα μικρό πρόβλημα σε σχέση με τα επόμενα.
Παράλληλα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενώ οι κάρτες ΟΑΣΑ πρέπει να δοθούν σε όλο το προσωπικό, σύμφωνα με το πεδίο εφαρμογής της ΣΣΕ, ενημέρωσε πριν απο λίγο ότι δεν προτίθεται να τις χορηγήσει στους 60 νέους μηχανοδηγούς!
Καμία κουβέντα απο την ΤΡΑΙΝΟΣΕ (όλοι καταλαβαίνουν γιατί), για την τήρηση του άρθρο 6 το οποίο επισημάνθηκε με εξώδικο απο το Σωματείο μας (μέρες εργασίας 111κτλπ). Η έγγραφη  παραδοχή μάλιστα ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έστειλε στις 13 Ιουνίου (!!!!) ,τα ονόματα των επιλαχόντων στον ΟΣΕ για να ανοίξει η σχολή, καταμαρτυρά αδιαφορία για τις συνθήκες εργασίας των μηχανοδηγών. Επιπρόσθετα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν απαντά στο πως αποδεικνύει την συνέναιση των μηχανοδηγών για τις ημέρες εργασίας,κάτι το οποίο αναμένεται να αναγκαστεί να κάνει. 
Όσον αφορά τον προγραμματισμό εργασίας, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προφανώς απαντά στο ερώτημα του Προεδρείου γιατί δεν υπάρχει εβδομαδίαιος προγραμματισμός στο ΜΑΙ, αλλά λησμονά ότι στο άρθρο 6 έχει υπογράψει ότι οφείλει να εκδίδει μηνιαίο πρόγραμμα εργασίας. Και εννοείται ότι την Δευτέρα αναμένεται ο εβδομαδιαίος προγραμματισμός εργασίας σε ΟΛΗ την Ελλάδα, για αυτό δεσμεύτηκε εγγράφως η Διοίκηση της.
Τέλος , η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θεωρεί ότι δεν πρέπει να καταβάλει το επικίνδυνο και ανθυγιεινό επίδομα στους νέους μηχανοδηγούς, παρά το ότι αυτοί απο τις 13 Μαίου εργάζονται ΕΠΙ των αμαξοστοιχιών όπως ορίζει το άρθρο 4 της επιχειρησιακής ΣΣΕ. Και εδώ η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εμφανώς παρανομεί, πάντα κατά την άποψη μας, ενώ πρόκειται στην ουσία για αστείο ποσό για την μισθοδοσία.

Τα θέματα θα συζητηθούν στο προσεχές ΔΣ του Σωματείου μας την Πέμπτη 27/6

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου