Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

Ανακοίνωση Νέας Έλξης για κυκλώματα εργασίας

ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ - ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για Σ.ΕΠ.Ε
Σήμερα ενημερωθήκαμε επισήμως για την εφαρμογή νέων κυκλωμάτων εργασίας για την έδρα της ΛΑΡΙΣΑΣ με ισχύ 

από 17/06/2019  τα οποία μόνο ως ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν, ένα κύκλωμα πού εκτός από τις πολλές  "παρατυπίες" είναι δυσλειτουργικό,  δεν εξυπηρετεί σε τίποτα την υπηρεσία  και δημιουργεί αντίξοες συνθήκες εργασίας για τους Μηχανοδηγούς.

Ανάληψη και λήξη εργασίας στην Καλαμπάκα ....κατά  παράβαση της ΣΣΕ που αναφέρει ότι έδρα είναι το μηχανοστάσιο.

Ανισοκατανομή εργασιακή αλλά και μισθολογική αφού  θεσπίζεται για πρώτη φορά  ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ  με αστερίσκο,για συγκεκριμένους μηχανοδηγούς παράνομη μεν, αποκλείει όμως τους υπόλοιπους κάνοντας διάκριση ανάμεσα  στα καλά και κακά παιδιά, τους καλούς και κακούς μηχανοδηγούς.
Ανάληψη εργασίας από 02.30 μετά από ανάπαυση, το οποίο εξετάζεται η νομιμότητα του και δεν έχει συμβεί ποτέ τα τελευταία 30 χρόνια τουλάχιστον. 

Κατάργηση της παραλαβής και της παράδοσης όπως αυτό έχει συμφωνηθεί και πάλι μέσα από την ΣΣΕ.

Υπηρεσίες με λήξη εργασίας πριν το τρένο αφιχθεί στο Σ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ, υπηρεσίες με λήξη 7 λεπτά αφού αφιχθεί το τρένο  στο σταθμό χωρίς να υπολογίζεται το 10 λεπτό που απαιτείται για την παλινδρόμηση στο μηχανοστάσιο και χωρίς βέβαια την παράδοση. 

Κοινή  υπηρεσία με το κλιμάκιο του ΒΟΛΟΥ (Νο5** στο κύκλωμα του ΒΟΛΟΥ ,πότε εδώ και πότε εκεί κάτι σαν πινγκ πονγκ ) η οποία ως εκ θαύματος αφορά το δεύτερο σκέλος της διανυκτέρευσης που είναι η έξης:

Νο4........12:30----21:30   επ.Β573 /2590-2595-2598 διανυκτ.

**Νο5.......06:30----15:30   1593-1594-1599/επ.1578

Εδώ  συμβαίνει το εξής παράδοξο. ...ο μηχανοδηγός που έχει πάει διανυκτέρευση διακτινίζεται στο  ΒΟΛΟ και ακολούθως ο μηχανοδηγός από την Λάρισα διακτινίζεται στη Θεσσαλονίκη για να κάνει την υπηρεσία από 06:30!!!!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ και ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ! !!!!!!!


ΝΕΑ ΕΛΞΗ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Υ.Γ Παρακαλούμε να τηρηθούν τα συμφωνημένα που η παράταξη μας έχει συνυπογράψει στην ΣΣΕ που άνοιξε νέες προοπτικές στην Έλξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου