Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

Υπογραφή ΣΣΕ μεταξύ Λιμενεργατών και Ο.Λ.Π. (Cosco) !

Διαβάζουμε το Δελτίο Τύπου των συναδέλφων Λιμενεργατών!
Χθες, Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019 υπογράφτηκε η νέα τριετούς διάρκειας Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) μεταξύ της Ένωσης Μονίμων & ∆οκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ και της ∆ιοίκησης της ΟΛΠ Α.Ε. μετά από
διαπραγματεύσεις και συζητήσεις περίπου ενάμιση έτους.
 Το καταληκτικό κείμενο των πολύμηνων και δύσκολων διαπραγματεύσεων τέθηκε στην κρίση των συναδέλφων κατά την Γενική Συνέλευση της Ένωσης όπου και εγκρίθηκε με σημαντική πλειοψηφία. 
 Η νέα ΣΣΕ αποτελεί σταθμό για τους λιμενεργάτες του ΟΛΠ μιας και είναι η πρώτη ΣΣΕ μετά την παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ στην COSCO. Η Ένωση μας από την αρχή των διαπραγματεύσεων έβαλε συγκεκριμένους στόχους και ιεράρχησε τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο τόσο σε οικονομικό όσο και σε θεσμικό επίπεδο. Στα ζητήματα που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο της ΣΣΕ περιλαμβάνονται η διασφάλιση ελάχιστου μηνιαίου εισοδήματος, η θεσμοθέτηση επιδόματος τέκνων, η αύξηση της παραγωγικότητας με παράλληλη αύξηση των ημερομισθίων, η εξασφάλιση των θέσεων εργασίας του τακτικού λιμενεργατικού προσωπικού και επιλύθηκαν εκκρεμότητες που ταλαιπωρούσαν τον κλάδο από το παρελθόν. 
 Οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ θα συνεχίσουμε με συντεταγμένο τρόπο να περιφρουρούμε τα δικαιώματα μας και τη δουλειά μας. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, θα αντιμετωπίζουμε κάθε πρόκληση ή αμφισβήτηση που θα προκύπτει με διάλογο αλλά και αποφασιστικότητα. 

 ΤΟ ∆ΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου