Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

Επιστολή 8 Σωματείων ΣΤΑΣΥ προς τον Δ/νων Σύμβουλο του ΟΑΣΑ

Επιστολή 8 Σωματείων της ΣΤΑΣΥ προς τον Δ/νων Σύμβουλου του ΟΑΣΑ κ. Αθανασόπουλο Νίκο. Διαβάζουμε >
Κύριε Διευθύνων, 
με έκπληξη διαβάσαμε την υπ’ αριθμόν 4290/2019 απόφαση του
Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Α.Σ.Α. που πραγματοποιήθηκε στις 19-09-2019. Στην πρώτη παράγραφο, εγκρίθηκε η εκπόνηση των προγραμμάτων δρομολόγησης (καθορισμός βαρδιών, δρομολογίων) για τις γραμμές 1, 2, 3 μετρό και Τ3, Τ4, Τ5 τραμ από τον Ο.Α.Σ.Α. και η αποστολή στη συνέχεια στη ΣΤΑΣΥ προς εφαρμογή και στελέχωση, με εφαρμογή από 1-1-20. 
Λόγω των αρμοδιοτήτων του Ομίλου που απορρέουν από τους μνημονιακούς νόμους 3920/2011, 4337/2016, 4568/2018, όπως αυτοί ισχύουν, η συμπεριφορά σας χαρακτηρίζεται όχι μόνο επιθετική αλλά και αλαζονική. Και αυτό διότι, όσον αφορά τη μεν εκπόνηση των δρομολογίων από τον ΟΑΣΑ αλλά και τα θέματα του ΑΣΣΚ, αγνοούμε αν ζητήθηκε και ελήφθη υπόψη η άποψη των υπηρεσιακών παραγόντων της ΣΤΑΣΥ, που και γνώση και πολυετή εμπειρία διαθέτουν. Για τη δε μεταφορά προσωπικού από τη ΣΤΑΣΥ προς τον ΟΑΣΑ, που με ελαφρά τη καρδία απαιτεί ο όμιλος στην ανεξήγητη και οξύμωρη λογική του πλεονάζοντος προσωπικού . αντιπαραθέτουμε τις κατά καιρούς εισηγήσεις τόσο της ΣΤΑΣΥ όσο και των Σωματείων προς εσάς και τα αρμόδια Υπουργεία για προσλήψεις. 
Επειδή μέχρι σήμερα οι περισσότερες ενέργειες του ομίλου δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα και ενίοτε απεδείχθησαν βλαπτικές για τις ΕΠΣΕ, καθ’ όσον προκάλεσαν περισσότερα προβλήματα, τόσο στους φορείς όσο και στο επιβατικό κοινό 
Σελ.1 
Επειδή όχι μόνο δεν είναι θεμιτό αλλά είναι και αυθαίρετο να διαλύονται υπηρεσίες στο φορέα μας για να δοθεί αντικείμενο στα δικά σας τμήματα, υπό την επίκληση της ομιλοποίησης 
Επειδή είναι γνωστή σε εσάς η τεράστια έλλειψη προσωπικού (ηλεκτροδηγοί, τεχνίτες, σταθμάρχες, εκδότες κ.ά.), και με όλα ταύτα αποφασίσατε και διατάξατε τα ως άνω, δίχως να έχετε λάβει ουδεμία μέριμνα για την κάλυψη των οργανικών κενών 
Επειδή οι ενέργειές σας αυτές συνιστούν υποτίμηση της αξίας των εργαζόμενων και επιδείνωση των ήδη βεβαρυμμένων συνθηκών εργασίας των 
Διαμαρτυρόμεθα έντονα για τις μονομερείς αποφάσεις σας στις πλάτες μας, σας δηλώνουμε πως δε δεχόμαστε τις παραγράφους 1 & 4 της εν λόγω απόφασης και ζητάμε άμεσα την πραγματοποίηση συνάντησης μαζί σας εντός του επόμενου δεκαημέρου. 
Αναμένουμε για τις ενέργειές σας . άλλως επιφυλασσόμεθα για κάθε ενέργεια, προκειμένου στη διασφάλιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, μη εξαιρουμένων των απεργιακών κινητοποιήσεων. 
ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ 

- ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ (Σ.Ε.Λ.Μ.Α.) - ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ.ΣΥ. (π. ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Η.Σ.Α.Π.) - ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ & ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. (Σ.Η.Ε.Κ.) - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΜ (Σ.Ε.Τ.) - ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΤΑΘΜΑΡΧΩΝ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ (1η Γραμμή) - ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΤΡΑΜ ΑΤΤΙΚΗΣ (Σ.Η.Τ.Α.) - ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ (Σ.Η.Α.Μ.) - ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ (Σ.Ε.Κ.Ε.Λ.Μ.Α.) 
Ε Π Ι 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου