Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Μειοψηφική η απόφαση του ΔΣ της ΠΟΣ για το συνέδριο, διαφοροποίηση σε ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ

Σοβαρό πλέον θέμα εγείρεται για την νομιμοποίηση των αντιπροσώπων στο επόμενο συνέδριο της ΠΟΣ καθώς η χτεσινή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ήταν ΜΕΙΟΨΗΦΙΚΗ αφού υπερψήφισαν την πρόταση των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ 13 μέλη του απο τα 27.
Ειδικότερα, εκλεγμένος με την ΔΑΚΕ δεν δέχτηκε να ψηφίσει την πρόταση 
που διασπά το συνδικαλιστικό κίνημα στον σιδηρόδρομο, θέτοντας ζήτημα για την συμμετοχή των μηχανοδηγών στο επικείμενο συνέδριο και αποχώρησε απο την αίθουσα την ώρα της ψηφοφορίας αρνούμενος να ψηφίσει. 
Το ίδιο συνέβη και με συνδικαλιστή της ΠΑΣΚ.

Ο συνάδελφος  της ΔΑΚΕ είχε δηλώσει κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει πρόταση που θέτει σε κίνδυνο την ενότητα της Ομοσπονδίας. 
Έτσι μόλις 13 μέλη του ΔΣ ψήφισαν την πρόταση του απερχόμενου Προέδρου της ΠΟΣ,απο τις παρατάξεις των ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ. 
Δίκτυο ΠΑΜΕ και Ενότητα ψήφισαν την πρόταση του ΠΑΜΕ για έγκριση του καταλόγου των αντιπροσώπων και επίλυση όποιων ζητημάτων στο συνέδριο που είναι άλλωστε και το ανώτατο όργανο Νομιμοποίησης των συνέδρων.
Η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι βέβαιο ότι θα έχει πλέον τον λόγο και δεν είναι καθόλου τυχαίο που όλα αυτά συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια σε μια Ομοσπονδία απο την οποία εκλέγονται κορυφαίοι συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ.
Είναι χαρακτηριστικό των όσων έγιναν χτες ότι ενώ ζητήθηκε η άποψη της Νομικής Συμβούλου της Ομοσπονδίας απο το Δίκτυο Σιδηροδρομικών για τα όσα πρότεινε ο απερχόμενος Παρασκευόπουλος, αυτός ανέφερε απλά ότι "έχει μιλήσει μαζί της".

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου