Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

Την ΣΣΕ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (που πέρυσι κατήγγειλε) ζητά τώρα η ΠΟΣ

Επιστολή της ΠΟΣ σε Διοικήσεις ΤΡΑΙΝΟΣΕ-ΕΕΣΣΤΥ
Κύριοι,
Η έναρξη των διαπραγματεύσεων για τη νέα Σ.Σ.Ε. στην ΕΕΣΣΤΥ ξεκίνησε μετά από έγκριση που λάβαμε από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΣΣΤΥ κ.Ernesto Sicilia
από το μήνα Απρίλιο και στη συνέχεια με το έγγραφό μας αριθ.πρωτ.40115 της 11/6/2019, καταθέσαμε τους άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η Σ.Σ.Ε. και οι οποίοι έγιναν δεκτοί (προφορικώς). Αμέσως μετά, καταθέσαμε την ολοκληρωμένη πρότασή μας πάνω στην οποία πραγματοποιήθηκαν οι διαπραγματεύσεις.
Έκτοτε και περί της 20 Αυγούστου 2019 μετά από μια σκληρή διαπραγμάτευση ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΣΣΤΥ κ. Γεώργιος Αναγνωστόπουλος, μας ενημέρωσε ότι η πρόταση εστάλη στους ιδιοκτήτες στην Ιταλία, προκειμένου να λάβουμε έγκριση για υπογραφή της νέας Σ.Σ.Ε.
Στη συνέχεια, και στις 16 Σεπτεμβρίου 2019, μας ανακοινώθηκε ότι οι δύο εταιρείες θα συγχωνευθούν και θα πρέπει η Σ.Σ.Ε. να εγκριθεί από τον μέτοχο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 
Συνέπεια αυτού, είναι οι διαπραγματεύσεις να πραγματοποιούνται με τον εξουσιοδοτημένο από το μέτοχο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Φίλιππο Τσαλίδη, ουσιαστικά ξεκινώντας από την αρχή. Στις δύο συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν μας ανακοινώσατε την πρότασή σας και η οποία δεν έγινε δεκτή από πλευράς μας.

Για όλα τα προαναφερόμενα:

Ουδέποτε καταθέσατε γραπτώς τίποτε. Ούτε ένα κείμενο, πέραν της μιας ημιτελούς σελίδας της ΕΕΣΣΤΥ στις 12 Αυγούστου 2019, η οποία επέφερε μειώσεις μισθών στο προσωπικό και η οποία απορρίφθηκε άμεσα και οι διαπραγματεύσεις συνεχίστηκαν επί της δικής μας πρότασης.
Ουδέποτε απαντήσατε στην πρότασή μας εγγράφως, παρά το ότι στις διαπραγματεύσεις συμφωνούσατε.
Ουδέποτε μέχρι σήμερα τόσο από την ΕΕΣΣΤΥ αλλά και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν απεστάλη εγγράφως καμία διαφωνία επί της πρότασής μας.

Επειδή η Σ.Σ.Ε. της ΕΕΣΣΤΥ έχει λήξει στις 20 Ιουλίου 2019 και σε λιγότερο από είκοσι (20) ημέρες λήγει και η μετενέργεια, οι εργαζόμενοι δεν θα έχουν ούτε τα ελάχιστα δικαιώματα που προβλέπονται στο Π.Δ. 178 που ενσωματώνει την Ευρωπαϊκή Οδηγία 98 για τις περιπτώσεις συγχώνευσης, απορρόφησης κ.λ.π.
Ζητάμε άμεσα απάντηση στην πρότασή μας που διαπραγματευόμαστε εδώ και τέσσερις (4) περίπου μήνες και υπογραφή Σ.Σ.Ε. βάση της πρότασής μας.
Σημειωτέων ότι η πρότασή μας κινείται οικονομικά στα ίδια επίπεδα με την ισχύουσα Σ.Σ.Ε. της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και αντικατοπτρίζει το πλαίσιο που ισχύει στον Όμιλο Ferrovie Dello Stato Italiane.
Είμαστε στη διάθεσή σας για περαιτέρω διευκρινήσεις και σας επισυνάπτουμε:
α) το έγγραφό μας με αριθ.πρωτ.40115/11-6-2019,
β) την προτεινόμενη Σ.Σ.Ε.
         

      Ο Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας 


           ΠΑΝ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ              ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΟΥΡΛΙΑΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου