Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Και η ΟΜΕ-ΟΤΕ καταγγέλει τα μέτρα της Κυβέρνησης, η ΠΟΣ κοιμάται τον ύπνο του δικαίου

Την ανακοίνωση υπογράφουν ΟΛΕΣ οι παρατάξεις.

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ καταδικάζει απερίφραστα τις τελευταίες ρυθμίσεις της κυβέρνησης που σε εποχές κρίσης προχωρά σε ξήλωμα του εργατικού δικαίου και των όποιων εργασιακών δικαιωμάτων είχαν απομείνει.

Παρά το γεγονός ότι η ισχύς των κυβερνητικών μέτρων, για την αντιμετώπιση αυτής της πρωτοφανούς παγκόσμιας κρίσης, ήταν διάρκειας ενάμιση μήνα, η κυβέρνηση προχώρησε σε ρύθμιση 6-μηνης διάρκειας δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε όλους ανεξαιρέτως τους εργοδότες για αυτό το διάστημα να απασχολούν το 50% των εργαζομένων για 2 εβδομάδες καταβάλλοντας το μισό μισθό.
Οι εργαζόμενοι της πατρίδας μας που βάζουν πλάτη σε όλες αυτές τις δύσκολες στιγμές, δεν θα ανεχθούν τη χρησιμοποίηση της κρίσης για την πλήρη ανατροπή στα εργασιακά δικαιώματά τους.
Η ΟΜΕ-ΟΤΕ, όλο το προηγούμενο διάστημα, σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ, μερίμνησε ώστε να υπάρξουν όσο το δυνατό καλύτερες συνθήκες εργασίας και να προφυλαχθούν όλοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας μας από αυτή την πρωτόγνωρη υγειονομική, οικονομική αλλά και κοινωνική κρίση.
Στα πλαίσια αυτά προχώρησε σε προτάσεις που στόχο είχαν την προστασία και την ασφαλή εργασία αλλά και την διευκόλυνση στην καθημερινότητα των συναδέλφων μας.
Πολλές από αυτές, όπως η τοποθέτηση προστατευτικών στα καταστήματα, η χορήγηση διατακτικών σίτισης νωρίτερα, η μέριμνα να μην υπάρξουν επιπλέον χρεώσεις λόγω της απομακρυσμένης εργασίας (επιπλέον δωρεάν GB, χρόνος ομιλίας κοκ) έγιναν αποδεκτές από τη Διοίκηση και ήδη υλοποιούνται.
Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας έχει ζητηθεί η παράταση της διαδικασίας αξιολόγησης ώστε να μπορέσει να πραγματοποιηθεί σε ήρεμο κλίμα και με ομαλές συνθήκες.
Συνεχίζουμε σε καθημερινή βάση και σε συνεργασία με όλα τα σωματεία του χώρου αλλά και με την
γραμματεία υγείας και ασφάλειας να παρεμβαίνουμε όπου υπάρχουν προβλήματα προσπαθώντας να δοθούν άμεσα λύσεις.
Σας καλούμε όλους να τηρείτε τις οδηγίες ατομικής προστασίας που απαιτούνται για τη φύση της εργασίας και να ενημερώνετε τους εκπροσώπους των σωματείων σας για τις όποιες ελλείψεις. Το έργο που επιτελούμε είναι σημαντικό αλλά η προστασία της υγείας της δικιάς μας και των συνανθρώπων μας
αδιαπραγμάτευτη.
Για άλλη μια φορά θέλουμε να σταθούμε σε όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου και ιδιαίτερα στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής που καθημερινά δίνουν τεράστιο αγώνα για να παρέχουν αδιάλειπτη επικοινωνία στο κοινωνικό σύνολο κάνοντας μας υπερήφανους.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΕ-ΟΤΕ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Δημήτρης Φούκας Βασίλης Κατσαρός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου