Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Έρχoνται τεστ για τον κορωνοιό για τις συγκοινωνίες ;

Την προμήθεια χιλιάδων τέστ για τον κορωνοιό για τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες  εξετάζει 
η Κυβέρνηση αντιλαμβανόμενη τον κίνδυνο που διατρέχουν οι εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή, εργαζόμενοι που έρχονται σε επαφή με το επιβατικό κοινό καθημερινά και άρα είναι εκτεθειμένοι σε μεγάλο βαθμό.
Πρέπει να προστατεύσουμε -με τους προληπτικούς ελέγχους-τους εργαζόμενους που έρχονται σε επαφή με το επιβατικό κοινό, αλλά με τον τρόπο αυτό περιορίζουμε και κάθε περίπτωση διασποράς τόνισε ανώτερος αξιωματούχος. Δεν θα υπολογίσουμε το κόστος τόνισε. 
Η ιδέα έπεσε απο το αίτημα του Σωματείου των Μηχανοδηγών (ΠΕΠΕ) όπου ζήτησε να εξετάζονται κατά προτεραιότητα και για λόγους δημόσιας υγείας οι μηχανοδηγοί, αρμόδιοι το πληροφορήθηκαν και επέκτειναν το αίτημα για τους συναδέλφους στις συγκοινωνίες και ιδιαίτερα για όσους έρχονται λόγω της φύσης της εργασίας τους σε επαφή με το επιβατικό κοινό ή εργάζονται σε συρμούς ή λεωφορεία που καθημερινά διακινούν εκατοντάδες επιβατών.
Η ΠΕΠΕ για άλλη μια φορά ήταν πρωτοπόρα σε ένα αίτημα που θα έπρεπε να είχαν προβάλει απο καιρό η ΓΣΕΕ (που είναι ο Γιάννης και ο Νίκος) ή η ΠΟΣ  που αυτοπροβάλεται τελευταία ως Ομοσπονδία Εργαζομένων στην...σταθερή τροχιά(δεν ρωτάμε που είναι, έχουν εξαφανιστεί) ή και ακόμα μεγάλα συνδικάτά στις συγκοινωνίες.  (που είναι οι τηλεαστέρες, τους χάσαμε αυτές τις μέρες).

Το στέκι της έλξης  - Το blog των μηχανοδηγών 

Υ.Γ. 
Πρόκειται για Πρωταπριλιάτικο ψέμα. Ένα ψέμα που ΟΜΩΣ και σε συνάρτηση με όσα ζούμε αναδεικνύει την ανυπαρξία του συνδικαλιστικού μας κινήματος σε κορυφαίο επίπεδο για τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή αυτές τις μέρες.
Ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ..... εργάζεται στον σιδηρόδρομο και θα έπρεπε ΠΡΩΤΟΣ να έχει σκεφτεί αυτό που πρότειναν οι μηχανοδηγοί αντί να χλευάζει τέτοιες προτάσεις στα social media.

Υ.Γ.2 
Το θέμα των τεστ για τον κορωνοιό είναι μεγάλο και σοβαρό. Άποψη μας είναι ότι θα πρέπει να τηρούνται οι οδηγίες του Π.Ο.Υ. για το θέμα και στην Ελλάδα. 

Y.Γ. 3 
Γνωρίζοντας ότι το Υπουργείο Μεταφορών έχει δώσει οδηγίες για το θέμα για την προστασία των εργαζομένων στις συγκοινωνίες (και του επιβατικού κοινού) είμαστε βέβαιοι ότι θα ακούσουν το αίτημα, ακόμα και αν αυτό αποτελεί Πρωταπριλιάτικο ψέμα. 

Υ.Γ. 4
Αφιερωμένο σε όσους ¨συνδικαλιστές" χλεύασαν το αίτημα της ΠΕΠΕ. Ήταν είναι και θα είναι λίγοι.

Ελπίζουμε να είναι ο τελευταίος Απρίλης που ζούμε κάτω απο αυτές τις συνθήκες

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ - Τηρούμε τις οδηγίες της επιστημονικής κοινότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου