Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Ονομάζουν "προστασία" την αναστολή Σύμβασης Εργασίας ...


Ούτε ως Πρωταπριλιάτικο αστείο δεν μπορούμε να δεχτούμε αυτό που συμβαίνει με τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης (και όσους την υποστηρίζουν φανατικά). Με καταιγισμό δημοσιευμάτων προσπαθούν να πείσουν ότι αποτελεί μέτρο προστασίας
για αυτούς η ...αναστολή της Σύμβασης Εργασίας τους. 

Την ίδια ώρα και παρά τις διαβεβαιώσεις Κυβερνητικών εκπροσώπων, η εκ περιτροπής εργασίας για το 50% του προσωπικού με μονομερή ενέργεια των επιχειρήσεων ΙΣΧΥΕΙ κανονικά για ΟΛΕΣ τις επιχειρήσεις ανεξαιρέτως.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ακόμα και κερδοφόρες επιχειρήσεις να μπορούν να κάνουν ήδη χρήση του μέτρου  καταχρηστικά(;)!
Κάποιοι μάλιστα έχουν αρχίσει και αναφέρουν ότι ίσως  το μέτρο αυτό και αν δεν υπάρξει εξαίρεση για τις κερδοφόρες επιχειρήσεις,  θα γίνει όχημα για εξελίξεις σε μεγάλο κλάδο όπου απασχολούνται δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου