Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

Θετική η προσπάθεια του κ. Κοτταρά στην Διοίκηση του ΟΣΕ


 Εντύπωση σε πολλούς παρατηρητές των δρώμενων στον σιδηρόδρομο προκάλεσε η αλλαγή Διοίκησης του ΟΣΕ και η μη αξιοποίηση σε καμία απο τις 2 κορυφαίες Διοικητικά θέσεις του κ.Κοτταρά . Η αλήθεια είναι ότι ο

κ. Κοτταράς προσπάθησε αρκετά  τους μήνες που έμεινε επικεφαλής στο τιμόνι του Οργανισμού, δεν δίστασε να βγεί στο πεδίο για να δεί την κατάσταση της υποδομής φτάνοντας μέχρι την Θράκη, χειρίστηκε ορθά την κατάσταση με την σφοδρή κακοκαιρία αφού βρέθηκε και στο πεδίο (το θέμα της ηλεκτροκίνησης αφορά κυρίως την ΕΡΓΟΣΕ και τον σταθμό Ανθίλης που καθυστερεί εδώ και 16 μήνες να δοθεί και θα μπορούσε να δώσει λύση άμεσα), ενώ επί των ημερών του και μετά και τις διαρκείς παρεμβάσεις των συνδικάτων δόθηκε σε λειτουργία και η τηλεδιοίκηση μεταξύ Αδένδρου - Σίνδου.

Στα θετικά το ότι υπογράφηκε η ΣΣΕ στον ΟΣΕ χωρίς να έχουμε συγκρούσεις με τους εργαζόμενους ενώ και  την περασμένη Παρασκευή υπεγράφη (σε συνέχεια της πρώτης συνεργασίας που είχε συναφθεί τον Μάιο του 2018) η σύμβαση συνεργασίας του ΟΣΕ με την Μότορ Όιλ. 

Το πρόσημο κρίνεται ως  θετικό και πολλοί ήταν αυτοί που ανέμεναν την αναβάθμιση του καθώς βρέθηκε στην θέση του Δ/ντος Συμβούλου μετά απο μια πραγματικά καταστροφική κατά την άποψη μας -διοικητικά- περίοδο για τον ΟΣΕ (Οκτώβριος 2019-Ιούνιος 2020 με τον κ. Σπηλιόπουλο επικεφαλή) στην οποία είχε αποφασιστεί ακόμα και επιστροφή συνταξιούχων στην Διοικητική Πυραμίδα του Οργανισμού. 

Παρόλα αυτά η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών επέλεξε να τοποθετήσει νέο Πρόεδρο και Δ/νων Σύμβουλο, ενώ θα μπορούσε να αξιοποιήσει σε μια τουλάχιστο απο τις 2 θέσεις τον κ. Κοτταρά που είχε  αποκτήσει μεγάλη εμπειρία σε αρκετά ζητήματα.

Μένει να δούμε αν η επιλογή αυτή θα στεφθεί με επιτυχία με τον κ.Πατέρα να αναλαμβάνει τα νέα καθήκοντα του εντός των ημερών, με την αναμενόμενη έκδοση του ΦΕΚ που θα τοποθετηθεί την νέα Διοίκηση.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου