Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 11 Μαΐου 2024

Δελτίο Τύπου ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ - ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ για περιστατικό βίας σε βάρος συναδέλφων του προσωπικού κίνησης

Το στέκι ΣΤΗΡΙΖΕΙ τους συναδέλφους του προσωπικού κίνησης και τις ενέργειες των 2 Σωματείων. 

Νέο περιστατικό βίαιης επίθεσης σε βάρος συνοδών σημειώθηκε σήμερα στη Βόρεια Ελλάδα. Οι συνάδελφοι δέχθηκαν επίθεση από παραβατικό επιβάτη, ενώ εκτελούσαν τα καθήκοντά τους. 
Το παραπάνω περιστατικό σημειώθηκε ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συνάντηση για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων ασφάλειας που αντιμετωπίζει καθημερινά το προσωπικό κίνησης, που έλαβε χώρα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μετά από άμεση ανταπόκριση στο αίτημα μας. Στη συνάντηση με τα σωματεία μας συμμετείχαν εκπρόσωποι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας και ο Διευθυντής Ασφαλείας της Hellenic Train. Αναφερθήκαμε στα συχνά περιστατικά σωματικής και λεκτικής βίας, καταθέσαμε σχετικά στοιχεία και όλες οι πλευρές συμφωνήσαμε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία εργαζομένων και επιβατικού κοινού, αναγνωρίζοντας πως πρόκειται για ένα κρίσιμο για την ελληνική κοινωνία, ζήτημα .Συνεπώς και καθώς η στάση του υπουργείου ήταν ιδιαίτερα υποστηρικτική, προκειμένου να καταπολεμηθούν άμεσα τέτοιου είδους περιστατικά, αναμένουμε σχετικά αποτελέσματα και ενέργειες.

Παράλληλα θα πρέπει άμεσα να αυστηροποιηθεί το ποινικό πλαίσιο για τα αδικήματα σε βάρος των εργαζομένων στις συγκοινωνίες και να τροποποιηθεί το Άρθρο 292 του Ποινικού Κώδικα για την Παρακώλυση Συγκοινωνιών, προκειμένου η εφαρμογή του να συμβάλλει στην ουσιαστικότερη, αποτελεσματικότερη και αμεσότερη καταπολέμηση και εξάλειψη του επικίνδυνου φαινομένου.

Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο πλέον για καθυστερήσεις. Οι εργαζόμενοι στα τρένα διακινδυνεύουν καθημερινά τη ζωή και τη σωματική τους ακεραιότητα.

Καλούμε την Hellenic Train να αφυπνιστεί και να πιέσει άμεσα τους αρμόδιους φορείς να προβούν στις απαραίτητες κινήσεις

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι την Δευτέρα 13.05.2024 θα συνεδριάσουν τα Σωματεία, για να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με τη δράση τους.


                    ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ                                                                             ΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου