Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Η Ελλάδα υπέγραψε το ACTA

H προσπάθεια για λογοκρισία στο Διαδίκτυο εντείνεται.Διαβάστε και δια δώστε το !
Μπορεί οι διαδηλώσεις εναντίον του SOPA/PIPA στις ΗΠΑ να πέτυχαν την παραπομπή της ψήφισης του στις ελληνικές καλένδες, στην Ευρώπη όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά.
Υπεγράφη χθες στην Ιαπωνία η συμφωνία ACTA (AntiCounterfeiting Trade Agreement) από αρκετά μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Μόνο η Γερμανία, η Ολλανδία, η Κύπρος, η Εσθονία και η Σλοβακία δεν την υπέγραψαν φοβούμενες προφανώς τις αντιδράσεις των πολιτών τους. Ήδη έχουν υπάρξει άλλωστε πάρα πολλές διαμαρτυρίες από ομάδες για την υπεράσπιση της ελευθερίας λόγου, διαμαρτυρόμενες πως οι διαπραγματεύσεις για το ACTA, γίνονται σε επίπεδο αντιπροσώπων χωρίς καμία δημόσια διαβούλευση. Μάλιστα βουλευτές σε Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και Ευρωβουλευτές ήδη καταθέτουν επερωτήσεις στις κυβερνήσεις τους γιατί προχώρησαν στην υπογραφή της συμφωνίας η οποία δεν είχε περάσει από τα εθνικά κοινοβούλια.


Το ACTA έχει ήδη υπογραφεί από την 1η Οκτωβρίου από τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, τη Νότιο Κορέα, την Αυστραλία, το Μαρόκο, τη Σιγκαπούρη και τη Νέα Ζηλανδία. To ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement – Εμπορική Συμφωνία Εναντίον της Πλαστογραφίας) είναι μια διεθνής σύμβαση μεταξύ 27 χώρών της Ε.Ε. και 10 ακόμα κράτη (ΗΠΑ, Καναδά, Μεξικό, Ιαπωνία, Σιγκαπούρη, Ελβετία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Μαρόκο, Ν. Κορέα), η οποία, θεωρητικά έχει στόχο την καταπολέμηση της «πλαστογραφίας» προϊόντων (εμπορικών, CD κ.λπ.). Σύμφωνα με τους πολέμιους της όμως, στην πραγματικότητα και δημιουργεί ένα ενιαίο πλαίσιο παγκόσμιας προστασίας και εφαρμογής της νομοθεσίας πάνω στα ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας -από τα μουσικά πνευματικά δικαιώματα μέχρι τα γενόσημα φάρμακα. Προσδιορίζει μάλιστα κοινούς κανόνες ποινικής τους αντιμετώπισης.
Η ευρύτητα του πλαισίου αυτού όμως όπως και οι ασαφείς ορισμοί του, δημιουργούν φόβους ότι στην πραγματικότητα θα χρησιμοποιηθεί για τον περιορισμό της ελευθερίας του λόγου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου