Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Kανένα νεότερο για την Σ.Σ.Ε.

Κανένα νεότερο δεν υπάρχει γύρω από τις διαπραγματεύσεις για την Σ.Σ.Ε.ή ακόμα και για το θέμα των 118 συναδέλφων που έχουν υπαχθεί στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας .
Η Π.Ο.Σ. αναμένει  την αποστολή των οικονομικών στοιχείων από τις Διοικήσεις (μισθοδοσία Δεκεμβρίου 2009 - 2011 ) προκειμένου να υπάρχει σαφής εικόνα γύρω από τις μειώσεις που έχουν υποστεί οι σιδηροδρομικοί την τελευταία 2ετία .(και που σίγουρα ξεπερνάν το 40 % στο σύνολο των αποδοχών ).
Μόλις αυτό γίνει θα ξεκινήσει νέος γύρος διαπραγματεύσεων για την υπογραφή Σ.Σ.Ε.
Αναφορικά με τους έφεδρους σιδηροδρομικούς βρισκόμαστε εν  αναμονή Νομοθετικής Πρωτοβουλίας (από την Κυβέρνηση ) για να επιλυθεί ( αν αυτή πραγματοποιηθεί) το θέμα με τους συναδέλφους .
Το στέκι θα ενημερώσει για οτιδήποτε νεώτερο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου