Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Αυτή είναι δικαιολογία για να μην απεργήσει η ΠΕΠΕ !

Με πρόφαση την καταστρατήγηση του καταστατικού της ΠΕΠΕ οι ηγεσίες των δυο μεγάλων παρατάξεων  (ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚ ) δεν δέχτηκαν να μπει σε ψηφοφορία η κοινή πρόταση των 4 παρατάξεων (Εξέλιξη - Αναγέννηση - ΑΣΚΕ - Δύναμη Έλξης ) για συμμετοχή των μηχανοδηγών στην απεργία που προκήρυξαν για την 01.01.2013 οι συνάδελφοι Ηλεκτροδηγοί της ΣΤΑ.ΣΥ.
Μια πράξη που αποδεικνύει την πλήρη σύμπλευση των 2 παρατάξεων στις στρατηγικές αποφάσεις που πρέπει να λάβει το Σωματείο μας !
Μια πράξη που δείχνει τον φόβο της ηγεσίας τους μπροστά 
στην ψήφο των μελών του Σ.Τ.Α. που στις τοποθετήσεις τους θέλανε την απεργία και την συμπόρευση των ομοειδών κλάδων και που παρακολουθούσαν παγωμένα  την λυσσαλέα προσπάθεια για να μην κατέβει η πρόταση σε ψήφιση.

Μια πράξη που αποδεικνύει ότι η απεργία και η ένωση των ομοειδών επαγγελματικών ομάδων φοβίζει το συνδικαλιστικό κατεστημένο στον σιδηρόδρομο και άρα πρέπει να επικαλεστούμε μέχρι και το καταστατικό για να μην συμμετέχουμε.

Μια πράξη που αποδεικνύει ότι πέρα από τα παχιά τα λόγια ,  οι ηγεσίες των παραδοσιακών παρατάξεων του χώρου παραμένουν εγκλωβισμένες στην λογική που έφερε τον κλάδο προ τετελεσμένων κ σε θέση αμυντική.


Μια πράξη που ελπίζω να μην αποδειχθεί επιζήμια  στην πορεία του χρόνου για τον κλάδο μας.

Την ώρα που η Δημοκρατία μπαίνει στην κατάψυξη απο την Συγκυβέρνηση του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος με τις πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου , την ώρα που τρέχει η ένταξη των σιδηροδρομικών στο ενιαίο μισθολόγιο ,την ώρα που η απόσχιση της συντήρησης είναι πρό των πυλών και θέμα ημερών  ,  την ώρα που η επίθεση που δέχεται ο κόσμος της εργασίας , οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι είναι αδίστακτη εμείς θυμόμαστε το καταστατικό για να μην κάνουμε κινητοποίηση  κ εκθέσουμε το συνδικαλιστικό κατεστημένο στον σιδηρόδρομο που έστειλε σε διακοπές τους σιδηροδρομικούς.



Ας βγάλουν οι συνάδελφοι μηχανοδηγοί τα συμπεράσματα τους .

Καλή Χρονιά σε ΄Όλους , 

Γενιδούνιας Κώστας


1 σχόλιο:

  1. Με τα τελευταία γεγονότα δίνετε τροφή για σκέψη .Δημιουργούνται ερωτήματα .
    1. Γιατί όλοι αυτοί που στις συνελεύσεις μας διαβεβαίωναν ότι μιλάμε με τα υπόλοιπα μέσα ,δεν ήξεραν τίποτα για την απεργία των συναδέλφων ηλεκτροδηγών ;
    2. Γιατί δεν κάναμε καμιά προσπάθεια συνεννόησης με όμορους κλάδους ,τόσο καιρό ,ώστε να γνωρίζουμε τις προθέσεις τους και να χαράξουμε κοινή στρατηγική ;
    Εδώ έρχονται αυτοί που μας κατηγορούν ότι γίναμε παιδιά του συστήματος ,και αποδεικνύονται πιο συντηρητικοί από ποτέ ,γιατί ; Μήπως ποτέ σε έκτακτες καταστάσεις δεν έχουν πάρει έκτακτες αποφάσεις ;Μήπως θα έρθουν στο μέλλον και θα λένε στους συναδέλφους να κρατήσουμε το πήχη χαμηλά γιατί δεν τόλμησαν ποτέ να κοιτάξουν ψηλά ; Ποια είναι η λογική να μην δίνεις μάχες γιατί μπορεί και να τις χάσεις ; Ποιος εγκλωβίζει την λογική ;
    Αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά κάποια πράγματα δυστυχώς . Πρώτα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα κοινό μέτωπο , που έπρεπε να έχει δημιουργηθεί εδώ και πολύ καιρό αλλά και πάλι φοβάμαι ότι οι εξελίξεις θα μας προσπεράσουν .
    Πως μετά από αυτά περιμένεις συμμέτοχη των συναδέλφων στα κοινά ;Οι συνάδελφοι καταλαβαίνουν , και κρίση έχουν ,και αντίληψη .
    Όσο και να θέλετε η λογική δεν αργεί !!!
    Την ώρα που οι συνάδελφοι θα δείχνουν στην κυβέρνηση και στην κοινωνία ότι δεν είμαστε το ίδιο με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του δημοσίου , εμείς θα δουλεύουμε …
    Καλή Χρονιά
    Χάρης Καραδήμας

    ΑπάντησηΔιαγραφή