Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Ενημέρωση από συντονιστικό Καρόλου

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των σιδηροδρομικών ενόψει των εξελίξεων για την διάλυση του ΟΣΕ (απόσχιση συντήρησης)  και την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.
Οι συνάδελφοι στην Καρόλου , σε σημερινή συνέλευση εξέλεξαν συντονιστικό όργανο για τις επερχόμενες εξελίξεις.
Με επιστολή που έστειλαν στο στέκι της έλξης μας ενημερώνουν για τις αποφάσεις που ελήφθησαν σήμερα καθώς κ για το ψήφισμα συμπαράστασης που απέστειλαν στους συναδέλφους των ΟΤΑ κ ΙΚΑ .Αναλυτικά οι επιστολές > 

Συνάδελφοι,

Η Συντονιστική Επιτροπή της Καρόλου στο πλαίσιο των αποφάσεων που πήραμε σήμερα στη συνέλευση μας σας ενημερώνει:
1.     Σήμερα ΔΕΥΤΕΡΑ 10/12/12 ΩΡΑ 15:30 ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ όπου όπως ενημερωθήκαμε από την ΠΟΣ κανονίστηκε συνάντηση με τον Υπουργό μεταφορών. ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 14:30 ΣΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΡΟΛΟΥ.

2.     Αύριο Τρίτη 11/12/12 ώρα 10:00 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣ ΣΤΟΝ 9Ο ΟΡΟΦΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΟΛΟΥ.

3.     Στη συνέχεια, μετά τη συνεδρίαση της ΠΟΣ, αναλόγως των εξελίξεων και σε συντονισμό με τους άλλους χώρους, νέα συνέλευση για να αποφασίσουμε και να δρομολογήσουμε τις επόμενες δράσεις μας.

Εν τω μεταξύ, όπως αποφασίσαμε στη συνέλευση μας, σήμερα στις 12:00 θα επιδώσουμε ψήφισμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους εργαζόμενους ΟΤΑ και ΙΚΑ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ


Το ψήφισμα συμπαράστασης 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΩΝ ΟΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΚΑ
ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΣΕ

Συνάδελφοι,
Οι εργαζόμενοι του κτιρίου Διοίκησης του ΟΣΕ σήμερα 10/12/12 μετά από συνέλευση μας, αποφασίσαμε μια σειρά κινητοποιήσεων για να ακυρωθούν στην πράξη οι αντεργατικές διατάξεις, εγκύκλιοι, πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και ό,τι άλλο η κυβέρνηση προωθεί  για να ξεπουλήσει το σιδηρόδρομο και όλα τα δημόσια αγαθά αλλά και να μην αφήσει όρθιο κανένα εργατικό δικαίωμα.

Σας αποστέλλουμε μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στο δίκαιο αγώνα σας. Είμαστε μαζί στους αγώνες για την ανατροπή της άθλιας πολιτικής κυβέρνησης , ΕΕ και ΔΝΤ.

Σε ένα ενιαίο εργατικό μέτωπο, όλοι οι εργαζόμενοι μαζί, μπορούμε να τους ανατρέψουμε και να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει.




1 σχόλιο:

  1. Την κατάλληλη στιγμή θα ξαμολυθούν τα κομματόσκυλα και θα λήξουν όλα, όπως πριν 2 χρόνια με τις μετατάξεις. Ήδη τα παπαγαλάκια και οι παράγοντες, απειλούν και τάζουν. Για μια θέση στο Δ.Σ., για την καημένη τη μανούλα τους. "Δεν μας αφορά", "μας αγαπάνε οι Γερμανοί" κλπ κλπ. Και αμέσως θα επέλθει ο διαχωρισμός και η στοχοποίηση. Τα διαγγέλματα από τα γνωστά MEGAλα και Παραλιακά κανάλια θα είναι του τύπου " Η Κυβέρνηση προσπαθεί, αλλά η συντεχνία των Σιδηροδρομικών αντιδρά και δεν θα πάρουμε τη ΔΟΣΗ και δεν θα έχουμε πετρέλαιο και δεν θα έχουμε φάρμακα, το γάλα θα ξυνίσει, τα σκυλιά θα ουρλιάζουν, τα μακαρόνια θα πιάσουν και θα ξεφουσκώσει το σουφλέ (της κ. Όλγας). Ο κ. Καψής, ως συνήθως, δεν θα καταλαβαίνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή