Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012

Νέα νίκη στα δικαστήρια - Αυτή τη φορά για τους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά


Σημερινό Δελτίο Τύπου της ΓΣΕΕ 
H ΓΣΕΕ χαιρετίζει την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών το οποίο έκρινε καταχρηστική την εκ περιτροπής εργασία μιας ημέρας την οποία επέβαλλε στους εργαζόμενους η Διοίκηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Οι δικαστές αναγνώρισαν με βάση το σκεπτικό της απόφασης το αυτονόητο: ότι η επιβολή της εργασίας μιας ημέρας με τις δυσχερείς συνέπειες για τους εργαζόμενους υπαγορεύτηκε από την επιθυμία της επιχείρησης να μην καταβάλλει την αποζημίωση απόλυσης κρατώντας στην ουσία ομήρους τους εργαζόμενους οι οποίοι αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα προς το ζην.
Το μέτρο αυτό, σύμφωνα πάντα με το σκεπτικό της απόφασης - είναι χειρότερο από την καταγγελία σύμβασης εργασίας και η αντίδραση των εργαζομένων να απεργούν τη μοναδική ημέρα εργασίας που επέβαλε το διευθυντικό δικαίωμα κρίθηκε απόλυτα δικαιολογημένη.
Το δικαστήριο υποχρεώνει μάλιστα τον εργοδότη να καταβάλλει σε όλους τους εργαζόμενους τις μισές αποδοχές που αντιστοιχούν σε όλο το διάστημα από την αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων (7/8/2012) έως και την έκδοση της απόφασης (17/10/2012).
Η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών έρχεται να προστεθεί στις προηγούμενες αποφάσεις ελληνικών δικαστηρίων που αποκαθιστούν το αίσθημα δικαιοσύνης και αναγνώρισης δικαιωμάτων των εργαζομένων οι οποίοι έχουν εξαθλιωθεί από τις αντεργατικές και τροϊκανές πολιτικές.
Η ΓΣΕΕ αναμένει την ίδια δίκαιη αντιμετώπιση και από το Συμβούλιο της Επικρατείας σχετικά με την προσφυγή της Συνομοσπονδίας για την ακύρωση της εργατοκτόνου 6ης/2012 Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου