Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Ανακοίνωση Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ - Σιδηροδρομικών

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Σιδηροδρομικών για τις εκλογές εκπροσώπου εργαζομένων.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 Είμαστε σε μια περίοδο που η ακροδεξιά κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ του κ. Σαμαρά προχωράει στην κατεδάφιση κάθε εργασιακού και ανθρώπινου δικαιώματος. Ειδικά στον ΟΣΕ τις τελευταίες ημέρες ετοιμάζει απολύσεις σιδηροδρομικών, ιδιωτικοποίηση της συντήρησης του τροχαίου υλικού, ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας του ΟΣΕ. Σε αυτό το κλίμα διεξάγεται αύριο

ο β’ γύρος εκλογών για την ανάδειξη εκπροσώπων των εργαζομένων στα Δ.Σ. ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

 Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

 Όλα τα προηγούμενα χρόνια, εκλέγονταν (ή διορίζονταν) στα Δ.Σ. των εταιρειών, στελέχη της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚ. Όλα αυτά τα χρόνια οι σιδηροδρομικοί ήταν αποκλεισμένοι από τα τεκταινόμενα στα συμβούλια αυτά, όπου οι αποφάσεις παίρνονταν ερήμην τους. Οι εκπρόσωποι αυτοί λειτούργησαν ως εκπρόσωποι των κομμάτων τους και όχι των σιδηροδρομικών. Με τη σιωπή και την ανοχή τους, διευκόλυναν τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. να εφαρμόζουν την πολιτική τους, διαλύοντας το σιδηρόδρομο και οδηγώντας τους σιδηροδρομικούς στην απαξίωση και την εξαθλίωση. Σε μια περίοδο όπου διακυβεύονται τόσα πολλά, ας σκεφτούμε όλοι λίγο διαφορετικά.

 Η εκλογή εκπροσώπου, άσχετα αν γίνεται στα πλαίσια του ν. 3891/10 τον οποίο έχουμε καταδικάσει και παλεύουμε για την κατάργηση του, είναι καθαρά πολιτική ενέργεια. Δίνει την ευκαιρία στους σιδηροδρομικούς να ενημερώνονται και να κινητοποιούνται εγκαίρως για τα σοβαρά ζητήματα που τους απασχολούν. Και γι αυτό το λόγο δεν πρέπει να αφεθεί σε όσους συμφωνούν με τις νεοφιλελεύθερες αντισιδηροδρομικές πολιτικές ή τις πολεμούν μόνο στα λόγια και τελικά τις υπερασπίζονται με τις πράξεις η την απραξία τους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους που επέλεξαν να μην ψηφίσουν στον α’ γύρο, είτε αμφισβητώντας την εφαρμογή του ν. 3891 είτε για άλλους λόγους, να σκεφτούν ξανά. Η θέση τους είναι μαζί μας, στη μάχη για τη συγκρότηση ενός αγωνιστικού μετώπου, στη μάχη για την ανάδειξη μιας άλλης λογικής. 

 Καλούμε όλους τους συναδέλφους του ΟΣΕ να ψηφίσουν μαζικά και αγωνιστικά. Η ψήφος μας θα δείξει πως δεν ξεχνάμε την πολιτική Χατζηδάκη – Στυλιανίδη για τον ΟΣΕ. Η ψήφος μας θα σημάνει καταδίκη ή αποδοχή της πολιτικής Σαμαρά, της πολιτικής της εσωτερικής τρόικας, ΝΔ – ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ. Η ψήφος μας μπορεί να γίνει ένα ακόμα όπλο στα χέρια μας για την οργάνωση των αγώνων για την ανατροπή της ακροδεξιάς συγκυβέρνησης. 

Η ΕΜΕΙΣ Η ΑΥΤΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου