Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

«Άντε να πείσεις τον άλλο να κάνει νυχτερινό για 2 ευρώ την ώρα»

Η επέκταση του ενιαίου μισθολογίου σε ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και στις αστικές συγκοινωνίες έχει θορυβήσει τις διοικήσεις των εταιρειών.  
Στον ΟΣΕ των 2.300 εργαζομένων, η ένταξη στο ενιαίο μισθολόγιο σημαίνει 
περικοπή μισθών 13% μεσοσταθμικά.
«Άντε να πείσεις τον άλλο να κάνει υπερωρίες και νυχτερινά για 2-3 ευρώ την ώρα. Άντε να τον πείσεις να σηκώνει μπάρες στο Λιανοκλάδι τα μεσάνυχτα. Δεν μπορούν να θεωρούνται όλοι δημόσιοι υπάλληλοι», επισημαίνει ανώτατο στέλεχος του ΟΣΕ.


Έξι μήνες έχει να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του ΟΣΕ!

Είναι τρομερό αυτό που συμβαίνει σε κάποιες ΔΕΚΟ του υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών.


    Ναι, αυτού του υπουργείου που «αυτοαποκαλείται» ως ατμομηχανή της ανάπτυξης και των μεταρρυθμίσεων της «μνημονιακής» Ελλάδας.
Πως θα σας φαινόταν, αν ξέρατε ότι το διοικητικό συμβούλιο του ΟΣΕ έχει να συνεδριάσει 6 μήνες;
Τρία μέλη έχουν παραιτηθεί και δεν έχουν αντικατασταθεί ακόμα, ενώ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Π. Θεοφανόπουλος δεν ξέρει ακόμα αν θα παραμείνει στη θέση του!
Όταν δεν έχεις δ.σ., σημαίνει ότι δεν μπορείς να πάρεις σημαντικές ε επιχειρησιακές αποφάσεις. Τι σημαίνει αυτό για τη συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου;

Απο metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου