Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Απεργία διαρκείας στις συγκοινωνίες

Την ίδια ώρα που οι μεγαλοσυνδικαλιστές της ΓΣΕΕ προκηρύσσουν 3ωρες στάσεις εργασίας , κάποιοι άλλοι στο μοναδικό γαλατικό χωριό που ακόμη αντιστέκεται - τις συγκοινωνίες - στην επέλαση των εγχώριων και εξωτερικών νεοφιλελεύθερων ταλιμπάν , προετοιμάζουν απεργιακό μπαράζ μέσα στις γιορτές.

Ειδικότερα, τα συνδικάτα των εργαζομένων σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς (Μετρό, ηλεκτρικός, τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ) αποφασίζουν το ένα μετά το άλλο

να τραβήξουν χειρόφρενο διαρκείας από την ερχόμενη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, εάν δεν τροποποιηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προβλέπει την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο, το οποίο επεκτείνεται πλέον στο σύνολο των ΔΕΚΟ.


Οπως αναφέρουν οι εκπρόσωποί τους, με τις διαδοχικές μισθολογικές περικοπές που έχουν γίνει στις αστικές συγκοινωνίες, στο πλαίσιο και της αναδιάρθρωσής τους, οι εργαζόμενοι έχουν ήδη απολέσει το 40% των αποδοχών τους. 

Ηδη, το ΠΑΣΟΚ έχει ζητήσει να υπάρξει εξαίρεση των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες από το ενιαίο μισθολόγιο, κάτι που ωστόσο δεν αποδέχεται ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. 

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων όμως προειδοποιούν ότι, εάν τελικά δεν εξαιρεθούν, θα προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας, «αμέσως μόλις κλείσει ο κύκλος του διαλόγου με τα συναρμόδια υπουργεία».

πηγή tanea.gr - etheldrivers.blogspot.com

4 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΠΟΣ. ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΈΧΟΥΜΕ ΠΟΣ ΘΑ ΕΞΑΙΡΕΘΟΥΜΕ.ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΕΡΓΕΙΕΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι ωραία!!! Το πΑΣΟΚ αφου ψήφισε το νόμο τώρα θελει εξαιρέσεις. Γιατί δεν τις ζητούσε οταν τον ψήφιζε; Μάλλον ηδονίζεστε οταν κάποιοι μπροστά στην απελπισία σας, σας δουλεύουν ψιλό γαζί. Και κάτι άλλο: Πότε θα σταματήσετε να ζείτε στον ...αστερισμό της εξαίρεσης; Πότε θα σταματήσετε να νομίζετε οτι ολα τα παλούκια αφορούν ''ολους τους άλλους εκτός απο εμάς΄΄; Εδω και ένα χρόνο κάποιοι ζουν στην κόλαση του ενιαίου μισθολογίου. Που είμαστε ενα χρόνο ρε παιδιά; Δεν σας είπε κανένας οτι οταν καίγεται το σπίτι του γείτονα περίμενε τη φωτιά σε σένα; Απο τον Ιούλιο έχει ανακοινωθεί η πλήρης εφαρμογή του μισθολογίου σε ολες τις μη εισηγμένες ΔΕΚΟ. Που είμαστε απο τον Ιούλιο ρε παιδιά;Και ηταν το μόνο μέτρο που κλείδωσε απο την πρώτη στιγμή. Το ΠΑΣΟΚ μάλλον δεν το είχε πάρει χαμπάρι. Πριν απο την ψήφιση του νόμου, στις άλλες συγκοινωνίες κάνουν κινητοποιήσεις. ΠΟυ είσαστε εσείς ρε παιδιά; Απλώς τους γράφετε στα Blog ΄΄είμαστε μαζί σας΄΄.Μετά την ψήφιση του νόμου αυτοί συνεχίζουν να απεργούν και σείς συνεχίζετε ...να είστε μαζί τους κάνοντας συναντήσεις με το Ζηλιασκόπουλο για να εξαιρεθείτε. Αλλά οπως λέει και ο συνάδελφος πιο πάνω εσείς θα εξαιρεθείτε μετα απο παρέμβαση των Λεβεντοσυνδικαλιστών. Οι απεργίες είναι για τους χαζούς. Και ένα τελευταίο: Υπηρχε ενα κλαδικό σωματείο που λεγόταν ΠΕΠΕ και ολοι το θαυμάζαμε, θα μπορούσα να πω και το σεβόμαστε. Αυτό, τους αγώνες του και την ιστορία του. Που έκανε αγώνα ακόμα και για την ΄΄ανάκτηση΄΄. Που βρίσκεται κρυμμένο; Και τώρα δε μιλάμε για ανάκτηση. Τώρα μας παίρνουν και τα σώβρακα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνάδελφε Tiramola δημοσιεύουμε το σχόλιο σου , αν και δεν θα έπρεπε γιατί επιμένεις μέσω της ανωνυμίας να προκαλείς.

    Να σου υπενθυμίσουμε ότι η ανάρτηση είναι αναδημοσίευση.

    Και επειδή σε παρακολουθούμε , να σου πούμε φιλικά ότι αισθανόμαστε διαβάζοντας τα όσα γράφεις , ότι τελικά εσύ ηδονίζεσαι κ ικανοποιείσαι με τα όσα επιθυμείς να συμβούν στους σιδηροδρομικούς.
    Απο κει και πέρα η ΠΕΠΕ εξακολουθεί να αγωνίζεται και εμείς να μην ξεχνάμε .
    Κ όσο δεν ξεχνάμε ,το είμαστε μαζί σας , θα το βλέπεις πάνω δεξιά στο blog μας .

    Πάντα φιλικά

    Η διαχειριστική ομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δε χρειάζεται και πολύ φιλοσοφία για να καταλάβετε οτι το σχόλιο δεν έχει στόχο το Blog και τους διαχειριστές του. Τώρα το δεν θα έπρεπε να αναρτηθεί το προσπερνάω. Αν δεν κάνω λάθος υβριστικά σχόλια δε δημοσιεύετε οχι σχόλια που δεν αρέσουν. Το πάνω δεξιά στο blog που λέτε είμαι απο αυτούς τους λίγους που το έχουν αναγνωρίσει και επικροτήσει δημόσια. Οσο για το τι θα ήθελα να πάθουν οι σιδηροδρομικοί ε! μη ρίχνουμε τόσο χαμηλά την κουβέντα. Επιχειρήματα ουσιαστικά για τα γραφόμενά μου υπάρχουν; Και δεν εννοώ ντε και καλά απο σας τους διαχειριστές.
    Πάντα με αγάπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή