Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της ΠΟΣ με τον κ. Χατζηδάκη

Επί της ουσίας ο Υπουργός Υποδομών επιβεβαίωσε τα όσα ειπώθηκαν με τον Γ.Γ. κ . Σταθόπουλο στην τελευταία συνάντηση με την Ομοσπονδία μας.
Αναλυτικότερα >


Προχωράει η απόσχιση της Συντήρησης όπως προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Προτάθηκε απο το Υπουργείο η σύσταση επιτροπής με την συμμετοχή εργαζομένων για την συγκρότηση της , την εκπόνηση του busines plan κλτπ.
Ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις και ότι όσοι και αν περισσέψουν απο την μεταφορά θα μεταταχθούν σε κλάδους του ΟΣΕ με ελλείψεις.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα μεταφερθεί στο ΤΑΙΠΕΔ εντός του πρώτου τριμήνου του 2013.

Για την επιστροφή όσων έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας με τον Ν.4093 φάνηκε θετικός .

Όσον αφορά το μισθολογικό , αναφορά έγινε στον Νόμο που κατατέθηκε απο το ΠΑΣΟΚ και μπορεί με ΚΥΑ να προβλέψει την εξαίρεση ειδικοτήτων.Ο Υπουργός έδειξε να κατανοεί τις μειώσεις που έχουν υποστεί οι σιδηροδρομικοί απο το 2009 μέχρι σήμερα.

Ωστόσο το θέμα είναι στο Υπουργείο Οικονομικών.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να εκδοθεί Δελτίο Τύπου απο την ΠΟΣ .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου