Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Ανακοίνωση Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ για την απεργία της 01.01


Δηλώνουμε Αλληλέγγυοι στον αγώνα των συναδέλφων για Αξιοπρέπεια !Σε έναν αγώνα που έχει χαρακτήριστικά και προεκτάσεις κοινωνικές .
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
  Οι κυβερνώντες εξακολουθούν να κωφεύουν στις φωνές που διαμαρτύρονται και αντιστέκονται στην ισοπέδωση και στη βάναυση – ωμή παρέμβαση που αφορά στην αποδόμηση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους δικαίου.

Περικοπές δαπανών σε τομείς όπως αυτοί της υγείας και της παιδείας, μείωση μισθών και συντάξεων, αύξηση των ορίων ηλικίας, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που συνθέτουν την πολιτική που ακολουθείται τρία χρόνια τώρα και δυστυχώς, θα εξακολουθήσει να επιβάλλεται για αρκετό διάστημα ακόμα…
Στο χέρι μας είναι λοιπόν να αντιπαλέψουμε τη διαρκή λαίλαπα με όσα όπλα διαθέτουμε. Κύριο εφόδιο σε αυτόν τον αγώνα πρέπει να είναι η ενότητα η οποία ενδυναμώνεται αν παραμεριστούν τα «εγώ» μας και αντικατασταθούν από το «εμείς»!
Στη ΣΤΑ.ΣΥ. δίνουμε μια μάχη. Μάχη για τη διατήρηση της αξιοπρέπειάς μας, όμως ταυτόχρονα η πάλη αυτή είναι γνωστό πως έχει κοινωνικά χαρακτηριστικά και προεκτάσεις…

Σε δύο μέρες τελειώνει το 2012. Τα Σωματεία Εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ. – Σ.Η.Ε.Κ. & Σ.Ε.Κ.Ε.Λ.Μ.Α., καλωσορίζουμε το νέο έτος με 24ωρη Απεργία την Πρωτοχρονιά του 2013, ημέρα Τρίτη, αναδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο ότι μια Εταιρεία που προσφέρει συγκοινωνιακό – κοινωνικό έργο 365 μέρες το χρόνο νυχθημερόν, αυτάρκης, με ενεργή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζεται ως φορέας που «πατάει σφραγίδες»!...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

ΓΙΑ ΤΑ Δ.Σ.

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ
ΚΟΥΚΗΣ Χ.
ΖΑΧΑΡΗΣ Θ.

ΟΙ Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ
ΔΗΜΑΣ Κ.
ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ ΑΝ.

1 σχόλιο:

  1. Μην τραβάτε διαχωριστικές γραμμές συνάδελφοι της ΣΤΑ.ΣΥ ανάμεσα στους εργαζόμενους. Δεν πατάνε όλοι.... σφραγίδες στο Δημόσιο, όπως δεν είναι και όλοι...βαρέως εργαζόμενοι στις μεταφορές. Μην κλωτσάτε το δίκιο σας.
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ BLOG,ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ.ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΥΓΕΙΑ.ΜΑΚΑΡΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ.ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή