Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Ανακοίνωση απο Συντονιστική Επιτροπή Καρόλου


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 8.30 π.μ. συνέλευση των εργαζομένων της Καρόλου μετά από πρόσκληση της ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΡΟΛΟΥ. Τα θέματα της συνέλευσης ήταν:

1.- Διαθεσιμότητες – απολύσεις των εργαζομένων
2.- Ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της συντήρησης τροχαίου υλικού και ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας του ΟΣΕ.
3.- Αποκατάσταση μισθολογικών ανισοτήτων και ένταξη των σιδηροδρομικών στο Ενιαίο Μισθολόγιο του Δημοσίου.
Η συνέλευση στην οποία παραβρέθηκαν και μέλη του Προεδρείου της ΠΟΣ, δήλωσε την καθολική της αντίθεση στα παραπάνω σχέδια της κυβέρνησης και αφού απέρριψε ως αποσπασματική και αναποτελεσματική, την τρίωρη στάση εργασίας που προκήρυξε η ΓΣΕΕ για τις 18/12/2012, αποφάσισε:
Να καλέσει τη Διοίκηση της ΠΟΣ να αλλάξει την απόφαση της για πραγματοποίηση 2 24ωρων απεργιών στις 19 & 20/12/2012 και να υιοθετήσει πρόγραμμα αγωνιστικών κινητοποιήσεων μέχρι και την 31/12/2012 ως εξής:
1.- Στις 17 & 18/12/2012 εξόρμηση σε όλους τους σιδηροδρομικούς σταθμούς με στόχο να ενημερωθεί το επιβατικό κοινό. Συναντήσεις με κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς.
2.- Στις 19 & 20/12/2012 48ωρη καθολική κατάληψη σε όλα τα συγκροτήματα και τους σταθμούς ώστε να μη λειτουργήσει καμία υπηρεσία και να μη βγει κανένα τρένο από τα μηχανοστάσια.
3.- Στις 21/12/2012 συνελεύσεις εργαζομένων σε όλους τους χώρους δουλειάς για οργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων (καταλήψεις, απεργίες) για τις υπόλοιπες ημέρες έως το τέλος του χρόνου.
Καλούμε όλους τους σιδηροδρομικούς να πάρουν ανάλογες αποφάσεις.
Η κυβέρνηση και οι κάθε λογής «επενδυτές» πρέπει να πάρουν το μήνυμα ότι δεν θα τους παραδώσουμε αμαχητί το σιδηρόδρομο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου