Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Ολοκληρώθηκαν οι γενικές συνελεύσεις του Σωματείου μας. Οι μηχανοδηγοί έστειλαν σαφές μήνυμα


Ολοκληρώθηκαν πριν απο λίγο οι Γενικές Συνελεύσεις του Σωματείου μας στο Κιάτο όπου οι 6 παρόντες μηχανοδηγοί
καταψήφισαν τον απολογισμό δράσης με 4 ψήφους κατά και 2 υπέρ. 

Συνολικά 167 μηχανοδηγοί έλαβαν μέρος στις συνελεύσεις του Σωματείου μας και 141 ψήφισαν  για τον απολογισμό δράσης.
  •  90 μηχανοδηγοί ψήφισαν υπέρ του απολογισμού δράσης (64%)
  •  45 (32%) κατά και 
  • 6 παρών (4%).


Αν σκεφτούμε ότι 4 παρατάξεις (Νέα Έλξη, Αναγέννηση, Δημ. Συμπαράταξη, ΑΣΚΕ) συνασπίστηκαν ενάντια στον απολογισμό δράσης ασκώντας μάλιστα σκληρή κριτική στην +Συνεξέλιξη, εκ του αποτελέσματος των ψηφοφοριών το συμπέρασμα είναι εύκολο να εξαχθεί .

Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια συμμετείχαν τόσοι μηχανοδηγοί σε απολογιστικές συνελεύσεις, άρα η δράση του Σωματείου μας ενεργοποίησε - σε συνδυασμό με τα υπαρκτά προβλήματα- τα αντανακλαστικά των συναδέλφων.

Το ποσοστό της υπερψήφισης του απολογισμού δράσης είναι εντυπωσιακό (64%) και φανερώνει την ΑΝΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ που υπάρχει με την απόφαση των 6 μελών του Δ.Σ. του Σωματείου που καταψήφισαν στις αρχές του Ιουνίου τον απολογισμό δράσης- σε μια γεμάτη ένταση συνεδρίαση-και της κριτικής σκέψης των μηχανοδηγών, που αποφάσισαν σε ήρεμο κλίμα για την δράση του Σωματείου μας.
Κάποιοι πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι (Γουλί κανονικό).

Οι μηχανοδηγοί  έστειλαν σαφές μήνυμα.

Οι μηχανοδηγοί ΔΕΝ ξεχνούν τι συνέβη τα τελευταία 6 χρόνια με ευθύνη των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ, που τώρα έχουν γίνει 3 παρατάξεις.
Οι μηχανοδηγοί ΔΕΝ επιθυμούν την επιστροφή στην γνωστή τακτική που προσπαθούν να επιβάλουν τα 6 μέλη των 3 παρατάξεων στο ΔΣ, εδώ και 1 χρόνο.
Οι μηχανοδηγοί απέδειξαν ότι πέρυσι τέτοια εποχή στήριξαν ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ την αλλαγή στον συσχετισμό δυνάμεων. Όσοι προσπάθησαν να πείσουν πέρυσι ότι έχασαν στις εκλογές επειδή υπήρχαν ταξίματα κτλπ , 1 χρόνο μετά πήραν την απάντηση τους.
Οι μηχανοδηγοί περιβάλουν με εμπιστοσύνη το Σωματείο,είναι ενωμένοι, έχουν κριτική σκέψη και ΑΠΟΨΗ. 


Και ένα συμπέρασμα.

Καλό θα είναι πλέον μετά και απο αυτό το αποτέλεσμα στον απολογισμό δράσης,ορισμένοι επιτέλους να αποδεχτούν το περυσινό αποτέλεσμα των εκλογών. 
Γιατί αν συνεχίσουν στην ίδια τακτική, το πιθανότερο είναι να διευκολύνουν την περαιτέρω αποσυσπείρωση των χώρων τους, που θα οδηγηθούν οριστικά στο περιθώριο,πράγμα που δεν είναι καλό για το Σωματείο μας.

Είναι ξεκάθαρο ότι η ΠΕΠΕ έχει αλλάξει σελίδα ΟΡΙΣΤΙΚΑ.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

1 σχόλιο:

  1. Οφείλω ΚΑΙ προσωπικά να ευχαριστήσω ΟΛΟΥΣ τους μηχανοδηγούς (167) που συμμετείχαν στις συνελεύσεις μας. Εντυπωσιακή παρουσία. Αισθάνομαι διπλά ικανοποιημένος αλλά κ συνάμα χαρούμενος γιατί οι συνάδελφοι αναγνώρισαν με εντυπωσιακό ποσοστό -πέραν κάθε προσδοκίας μας- την δράση και τις προθέσεις μας για αλλαγή σελίδας στον κλάδο έλξης.Συνεχίζουμε ποιο δυνατοί,ποιο αποφασισμένοι. ΟΛΟΙ μαζί.

    Γενιδούνιας Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή