Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

H ΠΕΠΕ και οι μηχανοδηγοί έδειξαν -για άλλη μια φορά- την κοινωνική τους ευαισθησία

Την ημέρα της 24 ωρης απεργίας που είχε προκηρύξει το Σωματείο μας, μετά απο ομόφωνη απόφαση του ΔΣ, δόθηκε ειδική άδεια για να μεταβεί συρμός στο Παρανέστι Δράμας προκειμένου να μεταφέρει 100 μαθητές Δημοτικού με τους συνοδούς τους,στην Θεσσαλονίκη.
Ο Δ/ντης του Σχολείου έστειλε ευχαριστήρια επιστολή στο Σωματείο μας με την οποία εύχεται να έχει
αίσια έκβαση ο αγώνας μας για την διατήρηση της Δημόσιας ΤΡΑΙΝΟΣΕ που θα παρέχει ποιοτικές ασφαλείς και οικονομικές μετακινήσεις σε όλες τις κοινωνικές ομάδες,ευχαριστώντας για τις άμεσες ενέργειες του Προεδρείου.
Οι ενέργειες αυτές του Σωματείου μας αποδεικνύουν ότι βασική στόχευση παραμένει η ανάδειξη του σιδηροδρόμου ως μέσου με το οποίο μετακινούνται με ασφαλές και οικονομικό τρόπο  όλες οι κοινωνικές ομάδες,ιδιαίτερα όσες έχουν χτυπηθεί απο την οικονομική κρίση.
Η αλληλεγγύη αποτελεί το βασικό μας όπλο για την ανατροπή των πολιτικών που επιβάλλονται τα τελευταία χρόνια και επιδιώκουν να διαλύσουν ΚΑΙ την κοινωνική συνοχή.
Το Σωματείο μας μόλις έλαβε το αίτημα απο τους καθηγητές άμεσα επικοινώνησε με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και με επιστολή του ενέκρινε το αίτημα για την μεταφορά των μαθητών τονίζοντας ότι Πάγια θέση  μας είναι τα εκπαιδευτικά ταξίδια των μαθητών να πραγματοποιούνται με το πλέον οικολογικό και οικονομικό μέσο μεταφοράς, τον σιδηρόδρομο ,προκειμένου αυτοί να εξοικοιώνονται με την χρήση των Μέσων Σταθερής Τροχιάς.
Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις του Σωματείου μας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού Σιδηροδρόμου έχουν ως κύριο στόχο την ενίσχυση του μέσω της Δημόσιας Σιδηροδρομικής Εταιρείας που θα παρέχει ποιοτικές, ασφαλείς και οικονομικές μετακινήσεις σε όλες τις κοινωνικές ομάδες,κατέληγε η επιστολή της ΠΕΠΕ. 


Φυσικά οι ευχαριστίες ανήκουν και στους Μακεδόνες μηχανοδηγούς που δέχτηκαν να πραγματοποιήσουν το δρομολόγιο την ημέρα της απεργίας,αλλά και στο προσωπικό κίνησης που συνόδευσε τους μαθητές με τους συνοδούς τους.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου