Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ιδιωτικοποιείται και η ΔΑΚΕ ασχολείται με τον ...κομματισμό

Όπως αποδείχτηκε στις συνελεύσεις, οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ Έλξης βρίσκονται σε άλλη διάσταση.Την ώρα που η ΤΡΑΙΝΟΣΕ οδεύει στην ιδιωτικοποίηση αυτοί επέμεναν να μιλάνε για παρεούλες και διάφορα άλλα τραγελαφικά,αποδεικνύοντας σε όλους τους μηχανοδηγούς ότι
είναι μικροί για τα μεγάλα και μεγάλοι -στην κριτική - για τα μικρά. 

Ο καταποντισμός της ΔΑΚΕ ήρθε σαν φυσιολογικό επόμενο στις συνελεύσεις. 
Και επειδή για όσους ακολουθούν την ίδια πεπατημένη εδώ και 30 χρόνια , -και ακόμα νομίζουν ότι είμαστε στην δεκαετία του 1980-  αυτά τα πράγματα είναι τα μεγάλα, ανακάλυψαν σήμερα ότι υπάρχει κομματισμός στην ΔΙ.ΤΡ.Υ επειδή ένας συνάδελφος στο ΜΑΙ - ο ένας απο... τους 2(ο άλλος είναι... μηχανοστασιάρχης) που σήμερα υπηρετούν στην ΔΙ.ΤΡ.Υ στο ΜΑΙ-κλήθηκε να εκπαιδευτεί στο ECTS. 
Μάλιστα τον βγάζουν και ανίκανο. 
Εμείς τι να πούμε.
Αφήνουμε τους εκπροσώπους της ΔΑΚΕ Έλξης να ασχολούνται με αυτό που ξέρουν καλά.Τον κομματισμό και το παρελθόν. Όλοι οι μηχανοδηγοί γνωρίζουν τι συμβαίνει στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ άλλωστε.
Η πραγματικότητα λέει - και αυτό τονίστηκε και απο τα μέλη της +ΣυνΕξέλιξης στις συνελεύσεις- ότι αυτό που θα πρέπει να μας απασχολεί σε αυτήν την στιγμή είναι το μεγάλο.
Η ανατροπή της ιδιωτικοποίησης, η υπογραφή ΣΣΕ και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας ΟΛΩΝ των μηχανοδηγών - και όχι μόνο- εν όψει  της ιδιωτικοποίησης.
Εμείς σε αυτά θα επικεντρωθούμε το επόμενο διάστημα και για αυτά ασχολείται και το Σωματείο μας και θα τα πετύχει γιατί αυτός είναι ο ρόλος του και η ουσία της ύπαρξης του.


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου