Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Aνακοίνωση ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών για το δυστύχημα στο Άδενδρο

Με το σιδηροδρομικό ατύχημα στο Άδενδρο το Σάββατο 13 Μάη συνεχίζονται  τα  τραγικά ατυχήματα   με θύματα επιβάτες και εργαζόμενους. Επιβεβαιώνονται  οι   καταγγελίες  
των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ,  ότι   η  πολιτική που έχει κριτήριο το κέρδος - η  απελευθέρωση των σιδηροδρομικών μεταφορών, οι  δραστικές μειώσεις σε εργατικό δυναμικό, οι  μεγάλες ελλείψεις στη  συντήρηση, επισκευή  του δικτύου και των συστημάτων  διαχείρισης της κυκλοφορίας, οδηγούν σε αιματηρά δυστυχήματα όπως  αυτό  του Άδενδρου. 
    Κριτήριο  της  αντιλαικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όπως και των προηγούμενων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αλλά και των Διοικήσεων των σιδηροδρομικών επιχειρήσεων είναι  η μεγιστοποίηση της κερδοφορίας  των επιχειρηματικών ομίλων, με οδυνηρές συνέπειες για  την εργατική τάξη και τα λαικά στρώματα. Κατάργησαν δίκτυα γραμμών, έκλεισαν σταθμούς, έδιωξαν προσωπικό,  υποβάθμισαν τα συστήματα ασφαλούς κυκλοφορίας. Τα τελευταία 10 -11 χρόνια η κυκλοφορία των τραίνων στο συγκεκριμένο σταθμό (αλλά και σε άλλους), λόγω της μη ολοκλήρωσης και παράδοσης των έργων «τηλεδιοίκησης»,  γίνεται από τις παρακαμπτήριες γραμμές αντί να γίνεται από τις κύριες σιδηροδρομικές γραμμές, για συνεχίσουν το δρομολόγιό τους. 

 Στα τραίνα δεν λειτουργεί το σύστημα ασφαλείας που εξασφαλίζει την ακινητοποίησή τους    με βάση τις ενδείξεις  των  φαναριών, αλλά και επιπρόσθετα ότι  στο συγκεκριμένο σταθμό δεν λειτουργούσαν.

Όχι άλλες θυσίες, όχι άλλο αίμα στο βωμό της κερδοφορίας των σιδηροδρομικών επιχειρήσεων, στο βωμό της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Μόνο όταν ο  εργαζόμενος λαός  θα  πάρει την εξουσία  ο  σιδηρόδρομος μπορεί ν’ αναπτυχθεί και να εκσυγχρονιστεί, να γίνει  ασφαλές, φθηνό, αξιόπιστο μέσο μεταφοράς  για τις λαικές οικογένειες  να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες   των εργαζομένων στο κλάδο και γενικότερα της εργατικής τάξης.
 Όλοι  στην απεργία στις 17  Μάη   και  στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ  στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις της χώρας

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων, συναδέλφων και επιβατών, που έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν στο τραγικό σιδηροδρομικό ατύχημα στο Άδενδρο.

Γραμματεία ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών

15.5.2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου