Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ καταργεί τις διαδικτυακές προσφορές στα εισιτήρια

Δημοσίευμα των Νέων που αναφέρετε στην αντίδραση του Σωματείου μας.
Την κατάργηση των προσφορών στις διαδικτυακές αγορές εισιτηρίων, καθώς και άλλων προσφορών που αφορούσαν ομάδες επιβατών, έλαβε πρόσφατα η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ήδη, από τις αρχές Μαΐου τα φθηνά εισιτήρια που
ξεκινούσαν από τα 9 ευρώ για το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη δεν είναι πλέον διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της εταιρίας.

Όπως αναγράφεται στην απόφαση του τμήματος τιμολογιακής πολιτικής της εταιρείας με ημερομηνία 5 Μαΐου, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ καταργεί άμεσα τις ειδικές διαδικτυακές προσφορές των 9, 19, 29 και 39 ευρώ (βρίσκονταν σε ισχύ από το 2011).

Επίσης, καταργούνται οι ειδικές προσφορές στα εισιτήρια μετ’ επιστροφής των 20 και 25 ευρώ για τις σχολικές εκδρομές, όπως και οι ειδικές προσφορές για τις μετακινήσεις αθλητικών ομάδων με τιμές 25, 30 και 35 ευρώ. Για τις μετακινήσεις τόσο των σχολείων όσο και των αθλητικών ομάδων, θα ισχύει πλέον η γενική προσφορά για τις ομαδικές μετακινήσεις.

Η απόφαση αυτή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προκάλεσε ήδη την αντίδραση της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης, σύμφωνα με την οποία, η κατάργηση των παραπάνω προσφορών «θα πλήξει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (νέους, ανέργους, φοιτητές κ.λ.π), που μέσω του διαδικτύου έβρισκαν προσιτά εισιτήρια για να μετακινηθούν με το πλέον οικολογικό και οικονομικό μέσο μεταφοράς.»

Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με τους εργαζόμενους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, συμπίπτει με τις συνομιλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ της ηγεσίας της εταιρείας και στελεχών των ιταλικών σιδηροδρόμων για την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησής της. Στόχος, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, είναι οι περικοπές να γίνουν τώρα, ώστε να μην συμπέσουν (να μην τις “χρεωθούν”) με την επίσημη είσοδο των Ιταλών στην εταιρεία.

Πάντως, οι εργαζόμενοι εκτιμούν ότι για λόγους marketing οι προσφορές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα …επιστρέψουν (είτε με την ίδια είτε με άλλη μορφή), αφού ολοκληρωθεί η ιδιωτικοποίηση της εταιρείας.

Πηγή: tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου