Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Το εξώδικο της ΠΕΠΕ για τις κινητοποιήσεις την επόμενη εβδομάδα


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΛΞΗΣ Ο.Σ.Ε. (Π.Ε.Π.Ε.), στη συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε την 22-05-2017 αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη και πραγματοποίηση στάσεων εργασίας την
Τρίτη 30-05-2017 και την Τετάρτη 31-05-2017 και κατά τις ώρες 04:00’ - 08:00’, 12:00’ - 16:00’ και 20:00’ - 00:00’ σε όλες τις εμπορευματικές δραστηριότητες, ενώ στις επιβατικές δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν κατά τις ίδιες ημερομηνίες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας κατά τις ώρες 10:00’ - 14:00’ και 20:00’ - 00:00’.

Τέλος, την Πέμπτη 01-06-2017 θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία του προσωπικού που απασχολείται στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., σε ολόκληρο το δίκτυο αναφορικά με  τα δρομολόγια που αναχωρούν εκείνες τις ώρες.
Με την απόφασή μας αυτή για απεργιακή κινητοποίηση διαμαρτυρόμεθα  για πολλοστή φορά για την τραγική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει ο ελληνικός σιδηρόδρομος και ζητάμε με τον πλέον επίσημο τρόπο:
 • Να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την υποδομή και ασφάλεια του σιδηροδρόμου, ώστε να μην συμβούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά, με θανατηφόρα αποτελέσματα.
 • Να εφαρμοσθεί άμεσα η ισχύουσα εργατική νομοθεσία.
 • Άμεσες προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού του κλάδου των μηχανοδηγών για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η κείμενη νομοθεσία (ν. 3911), αφού το υπάρχον προσωπικό εργάζεται υπερωριακά και με υπερένταση των δυνάμεών του, προκειμένου να πραγματοποιούνται τα δρομολόγια.

Βασικό μας μέλημα είναι η ασφάλεια του επιβατικού κοινού, αλλά και των συναδέλφων μας, οι οποίοι διακινδυνεύουν καθημερινά την ζωή τους, εργαζόμενοι στα όρια της αντοχής τους και με αντίξοες και παλαιολιθικές συνθήκες.
-------- 
Αθήνα, 23 Μαΐου 2017
         Ο Πρόεδρος                                        Ο Γενικός Γραμματέας  
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΕΝΙΔΟΥΝΙΑΣ                              ΒΑΣ.ΤΟΥΡΛΗΣ

2 σχόλια:

 1. Κανείς δεν έχει αναφερθεί ποτέ στον μέσο όρο ηλικίας των μηχανοδηγών που κοντεύει τα 60 όταν πριν από λίγα χρόνια τους έδιωχναν αναγκαστικά στα 55 τότε που οι ταχύτητες ήταν στο μισό των σημερινών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΣΑΛ!
  ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...ΕΡΧΟΝΤΑΙ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή