Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Επίσημο: Διάσπαση στην ΔΑΚΕ Ι.Τ. - Συμμετέχει ο Βασίλης Τουρλής


Ενότητα το όνομα της νέας παράταξης που διασπά την ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα με συνδικαλιστές κυρίως απο Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.
Πλήρης επιβεβαίωση για το blog μας η διάσπαση της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού τομέα καθώς πριν απο λίγο δημοσιεύτηκε η ιδρυτική διακήρυξη της νέας παράταξης την οποία υπογράφει - επιβεβαιώνοντας τα όσα γράψαμε το τελευταίο διάστημα- και ο συνάδελφος Γενικός Γραμματέας του Σωματείου μας,Βασίλης Τουρλής. Διαβάζουμε την ανακοίνωση της Ενότητας την οποία υπογράφει και σαν πρώην Γενικός Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πειραιά ο συνάδελφος Νίκος Ντάνος ενώ την ιδρυτική διακήρυξη υπογράφει και ο Μηχανικός Τ.Ε. στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ Κώστας Κοίλιαρης. 
Ενδιαφέρουσες αναμένονται   και οι εξελίξεις στο σιδηροδρομικό γίγνεσθαι καθώς ο συνάδελφος Τουρλής συμμετέχει και στην Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών με την παράταξη της ΔΑΚΕ ενώ δεν ξέρουμε αν θα τον ακολουθήσουν σε αυτήν του την επιλογή όλα τα μέλη της παράταξης της ΔΑΚΕ στην έλξη καθώς την διακήρυξη ΔΕΝ υπογράφει ο Β Αντιπρόεδρος στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά συνάδελφος Πέτρος Μωραΐτης.

Διαβάζουμε 

Σήμερα συγκροτήθηκε σε σώμα και ξεκινάει τη δράση της μια νέα μεγάλη συνδικαλιστική παράταξη.

Μια συνδικαλιστική παράταξη που λειτουργεί χωρίς κομματικές εξαρτήσεις και που έχει στόχο να αλλάξει τη δομή του συνδικαλιστικού κινήματος στη χώρα μας.

Θέλουμε να εδραιώσουμε ένα νέο συνδικαλιστικό μοντέλο που θα λειτουργεί με αξιοκρατία, δικαιοσύνη, κοινωνική αλληλεγγύη στα πλαίσια μιας σύγχρονης, ελεύθερης, ευρωπαϊκής δομής.

Βασικά χαρακτηριστικά μας είναι η εσωτερική δημοκρατική λειτουργία, η διαφάνεια, η αξιοπρέπεια που είναι οι βασικές αρχές για την προστασία των ατομικών ελευθεριών μέσα σε ένα ελεύθερο οικονομικό τοπίο που θα εξασφαλίζει ευημερία για τους εργαζόμενους.

Για μας ο συνδικαλισμός είναι δικαίωμα, όχι υποχρέωση, και το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση είναι αυτονόητο.

Δημιουργήσαμε ένα δημοκρατικό, κοινωνικό, μεταρρυθμιστικό σχήμα που στηρίζεται στην σύγχρονη αντίληψη συνδικαλιστικής έκφρασης μακριά από ακραίες μορφές που στηρίζονται στον λαϊκισμό και στην αδιαλλαξία που ενώ εμφανίζονται έτσι στο προσκήνιο, υποκλίνονται με υποτέλεια σε κόμματα και εργοδότες στο παρασκήνιο.

Η «ΕΝΟΤΗΤΑ-δύναμη ευθύνης και προοπτικής» στηρίζει απόλυτα τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών μέσα σε ένα πλαίσιο διαλόγου, αξιοπιστίας και υπεύθυνης διεκδίκησης.

Οικοδομούμε ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό μοντέλο συνδικαλιστικής δράσης με στόχο την πραγματική εξυπηρέτηση των επαγγελματικών συμφερόντων των εργαζομένων.

Είναι η ώρα για μια νέα αρχή που δεν θα μείνει στις διαπιστώσεις, στην καταγγελία, τον αφορισμό και την απόκρυψη της αληθινής κατάστασης που βιώνουμε αλλά θα βασίζεται σε προτάσεις και θέσεις οικοδομώντας έτσι ένα σύγχρονο συνδικαλιστικό μοντέλο με τη δημιουργία νέων θεσμών που βασίζονται στο σήμερα και προσδιορίζουν το μέλλον.

Η παράταξή μας απορρίπτει την κάθετη εκπροσώπηση και την άνωθεν επιβολή των αρχών μας σε πρωτοβάθμιο επίπεδο (σωματείο) και δευτεροβάθμιο επίπεδο (ομοσπονδίες).

Συναντιόμαστε, μέσα από την ανεξαρτησία μας, σε ένα τρίτο επίπεδο όπου με τη συμμετοχή μας στο ανώτατο συνδικαλιστικό επίπεδο με ενιαία έκφραση και συγκλίσεις έχουμε στόχο να αλλάξουμε συνολικά το σημερινό συνδικαλιστικό κατεστημένο.

Δεν έχουμε αγκυλώσεις, εμμονές, ιδεοληψίες, τάσεις επιβολής στη συνείδηση των εργαζομένων με οράματα του παρελθόντος που μας έφεραν στη σημερινή στασιμοχρεοκοπία.

Οικοδομούμε ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό μοντέλο δράσης και για το σκοπό αυτό θα συνδεθούμε με ομάδες εργαζομένων στην Ευρώπη.

Δεν φοβόμαστε να προτείνουμε μεγάλες αλλαγές στη δομή του συνδικαλιστικού κινήματος.

Δεν δεχόμαστε οι συνδικαλιστικές ενώσεις να λειτουργούν και να εκπροσωπούνται σε ανώτατο επίπεδο από συνταξιούχους!!! συνδικαλιστές.

Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΔΕΝ ΕΞΑΝΤΛΕΙΤΑΙ ΣΤΙΣ ΔΕΚΟ ΚΑΙ στις ΤΡΑΠΕΖΕΣ.

Είμαστε έτοιμοι με τις δικές μας θέσεις και προτάσεις να παρέμβουμε στον όποιο διάλογο γίνει στα πλαίσια εκσυγχρονισμού των νόμων που αφορούν τα δικαιώματά μας.

Δεν δεχόμαστε να συμμετέχουμε ως απαθείς θεατές στο έργο της πλήρους ισοπέδωσης των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων και να δεχόμαστε να παίρνουμε ένα φιλοδώρημα πολύ μικρότερο, ιδίως για τις νέες γενιές, σε σχέση με αυτά που εισφέρουμε.

Αυτό το ληστρικό κρατικό ισοπεδωτικό μοντέλο σοβιετικής έμπνευσης πρέπει να αντικατασταθεί μέσα από ένα σύγχρονο μοντέλο δημιουργίας επαγγελματικών ταμείων ασφάλισης και καθιέρωση τριών πυλώνων ασφάλισης.

Ακόμη και στο επίπεδο της ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής μας κάλυψης η κατάσταση είναι εφιαλτική και οφείλουμε να πάρουμε θέση.

Σε ένα χρεοκοπημένο σύστημα υγείας η στοιχειώδης κοινωνική υποχρέωση της πολιτείας για πρόσβαση στην αξιοπρεπή περίθαλψη ερμηνεύεται με την ισοπέδωση και υποβάθμιση όλων των παροχών κοινωνικών ομάδων που εισφέρουν πολλά χωρίς να απολαμβάνουν τίποτα.

Αυτή η ψευδεπίγραφη μορφή αλληλεγγύης οδηγεί τους πάντες στον απόλυτο εξευτελισμό.

Κοινωνική πολιτική με χρήματα άλλων γίνεται σε άλλα καθεστώτα".

Την ανακοίνωση υπογράφουν συνδικαλιστικά στελέχη στην πλειοψηφία τους απο το Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο  Τομέα 4 σχόλια:

 1. Διάσπαση που λέγεται ενότητα..Στον ιδιωτικό τομέα αλλα με πρόσωπα του δημοσίου...χωρίς αγκυλώσεις αλλα δεν τους αρέσουν τα σοβιετικά μοντέλα....αλλάγη αλλά τα πρόσωπα ίδια..αυταπάτες του στύλ "προστασία των ατομικών ελευθεριών μέσα σε ένα ελεύθερο οικονομικό τοπίο που θα εξασφαλίζει ευημερία για τους εργαζόμενους"...κοινώς άλλαξε ο μανωλιός...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Θέλω να είστε έξυπνοι.Σας είχα γράψει ότι η νέα παράταξη θα ανακοινωθεί μέσα Μάη.
  Ο Τουρλής δεν έβαλε τον Μωραίτη να υπογράψει γιατί θέλει να τον προστατέψει και φυσικά ως έμπειρος,χρόνια στο κουρμπέτι,έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του ότι στην Νέα Δημοκρατία τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν δραματικά.
  Το ξεκαθάρισμα μεταξύ Μητσοτάκη-ακροδεξιών και του κεντροδεξιού πυρήνα του Καραμανλή δεν θα αργήσει να γίνει.Οι εκλογές πάνε για το 2019 και το ηφαίστειο εντός της ΝΔ θα σκάσει,σύντομα.Επομένως θα πρέπει να υπάρχει και αυτός που θα του ανοίξει την πόρτα αν αλλάξουν τα δεδομένα.To θέμα είναι αν θα δεχτούν να περάσει το κατώφλι.
  Το ερώτημα είναι τι θα συμβεί στην ΔΑΚΕ στον σιδηρόδρομο.Λογικά η ΔΑΚΕ θα διαγράψει τον Τουρλή. Θα ζητήσει αυτός θέση στο Προεδρείο της ΠΟΣ;
  Και φυσικά η επόμενη μέρα στην ΔΑΚΕ στην έλξη.
  Μετά την ανεξαρτητοποίηση του Δρίτσα μερικές μέρες πριν (λαχείο του κάθεται η διάσπαση της ΔΑΚΕ και ο διασχωρισμός Τουρλή),σήμερα έχουμε νέα διάσπαση.
  Θα ακολουθήσουν όλοι τον Τουρλή; Ή μήπως θα έχουμε και άλλες εκπλήξεις.
  Γιατί ο Βασίλης σήμερα απέδειξε ότι είναι πιστά κομματικός.Και αυτό πλέον δεν αρέσει σε πολλούς στην ΔΑΚΕ Έλξης.
  Α ναι.Μην ξεχάσω και τον Νίκο το Ντάνο.
  Αλήθεια Νίκο.Πόσες παρατάξεις έχεις αλλάξει τα τελευταία 15 χρόνια.(αυτό δεν είναι κακό βέβαια).
  Αν θυμάσαι και μου πείς,θα σου πω και εγώ ποιος είμαι.

  ΝΕΜΕΣΙΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αγαπητοί συνάδελφοι Ο συνδικαλισμός και ειδικά σε χώρους όπως ο δικός μας θυμίζει ένα μεγάλο χωριό. Εκεί κατοικούν διάφοροι.........Όλοι γνωστοί .........Η ιστορία διδάσκει ότι στο λάκκο πέφτει αυτός που τον ανοίγει....Αυτός που γλύφει εκεί που φτύνει και τούμπαλιν δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας κοινός ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ . Δυστυχώς έχουμε κάμποσους από δαύτους. Ίσως ελπίζουν ότι αύριο έχοντας κυβέρνηση αυτούς που εξυπηρετούν με κλειστά μάτια σήμερα, γλυψουν κανένα κόκκαλο. Αλλωστε αυτο το ξέρουν καλά. (Το γλύψιμο )......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΟΙ ΙΔΙΟΙ,ΟΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ,ΑΛΛΑΞΑΝ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ.
  ΑΝΤΕ ΡΕ,ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ,ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ.ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΠΙΑ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή