Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Στην Λάρισα το ΣτΑ του Σωματείου, τι συζητήθηκε χτες στο ΔΣ

Στην Λάρισα στις 13 Δεκέμβρη θα διεξαχθεί το Συμβούλιο Αντιπροσώπων του Σωματείου μας με την πρόσκληση να αποστέλεται στους εκλεγμένους τις επόμενες ημέρες. 
Κατά την συνεδρίαση
η παράταξη της ΣΥΠΕ έκανε πρόταση να
διεξαχθεί το ΣτΑ στις αρχές του επόμενου χρόνου, πρόταση που δεν έγινε τελικά αποδεκτή.

Για τον τρόπο μετακίνησης  απο την περιφέρεια και τις έδρες Αλεξανδρούπολη, Δράμα, Πάτρα,Κιάτο,Φλώρινα θα υπάρξει συνεννόηση τις επόμενες μέρες ενώ οι εκλεγμένοι απο Αθήνα, ΜΘ, Λιανοκλάδι, Βόλο, Λάρισα θα μεταβούν αυθημερόν με τρένα.
Παράλληλα με την συνεδρίαση του ΣτΑ θα συνεδριάσει και το ΔΣ, όπως συνέβη και στο παρελθόν.

Ομόφωνα και έπειτα απο πρόταση της +ΣυνΕξέλιξης αποφασίστηκε η αποστολή εξώδικου για το θέμα της αναστολής των κανονικών αδειών στην κατεύθυνση της άμεσης προκήρυξης νέων προσλήψεων και της χορήγησης τους. 
Συνολικά 2700 μέρες κανονικής άδειας οφείλονταν στους μηχανοδηγούς μέχρι την ημέρα απόφασης της αναστολής τους (23-11-2018), μέχρι το τέλος του έτους.

Η ΣΥΠΕ υποστήριξε ότι πρέπει μέχρι του τέλους να χορηγηθούν όλες οι άδειες στους μηχανοδηγούς. 
Είναι προφανές απο τα υπόλοιπα των ημερών αδείας,ότι το πρόβλημα δεν παρουσιάστηκε τον τελευταίο μήνα, όπως προσπάθησαν να διατυμπανίσουν συγκεκριμένες δυνάμεις.
Αποφασίστηκε η στήριξη των 3  συναδέλφων που συνταξιοδοτήθηκαν και βρέθηκαν με υπόλοιπο κανονικής αδείας (έτους 2017) αφού η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν τους κατέβαλε την προβλεπόμενη αποζημίωση για αυτές  (ατομική προσφυγή τους στις αρμόδιες αρχές για το θέμα και στήριξη της ΠΕΠΕ εφόσον χρειαστεί).
Επιστολή θα γίνει και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς αναφέρθηκε ότι για μερίδα συναδέλφων, δεν καταβλήθηκαν δεδουλευμένα τον Οκτώβρη, τα οποία θα πρέπει να καταβληθούν. (Η περίπτωση αφορά συναδέλφους σε Διοικητικές θέσεις και θέσεις ευθύνης).

Ομόφωνα αποφασίστηκε η έκτακτη εισφορά 30 Ευρώ υπέρ του ΤΑΠΕΛ , απο τα μέλη του ΤΑΠΕΛ, για το θέμα των δικαστικών διεκδικήσεων. (απο το Δώρο Χριστουγένων η παρακράτηση). Γαι το θέμα των δικαστικών διεκδικήσεων για τα δώρα, δικαιούχοι για τις αγωγές απο το 2013 μέχρι το 2016 είναι οι μηχανοδηγοί που είχαν ετήσιο εισόδημα, μικρότερο των 36 χιλιάδων Ευρώ μεικτά. Θα υπάρξει ανακοίνωση που θα καλεί το προσωπικό να αποστείλει στο Σωματείο τα στοιχεία που απαιτούνται για να διαπιστωθεί αν εμπίπτουν στην κατηγορία που μπορεί να ασκήσει δικαστική αγωγή. Το κόστος θα καλυφθεί για τους εν ενεργεία απο το ΤΑΠΕΛ.

Θα εξεταστεί , το ενδεχόμενο για την δικαστική διεκδίκηση για την 6η μέρα (Νόμος του 2010), με όχημα την απόφαση για τους συναδέλφους στον ΟΣΕ.

Αναμονή υπάρχει για την απόφαση του Αρείου Πάγου για το 25% ενώ για τους μεταταχθέντες δόθηκε νέα αναστολή στην συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τον Φλεβάρη του 2019.

Όπως ενημερώθηκε το Σώμα, έπειτα απο ενέργειες του Προεδρείου, έχουν κατατεθεί ΟΛΕΣ οι αγωγές για το 25% για το σύνολο του προσωπικού καθώς και αυτές για το επικίνδυνο και ανθυγιεινό.


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου