Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Δελτίο Τύπου ΟΣΕ : Ξεκίνησε το πρόγραμμα για την πρόσληψη προσωπικού στην καθαριότητα

Ξεκίνησε το πρόγραμμα του ΟΣΕ για την πρόσληψη προσωπικού με σύναψη Σύμβασης Εργασίας Ορισμένου χρόνου στην καθαριότητα, σε αντικατάσταση συμβάσεων με εργολαβικές εταιρείες.

Στόχος οι αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και η συνέπεια
της καταβολής των μισθών και ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων.

Η Διοίκηση του ΟΣΕ, πιστή στις δεσμεύσεις της, για τον περιορισμό των εργολαβικών συμβάσεων και την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων ανακοινώνει ότι, μετά την απόρριψη της προσωρινής διαταγής εργολήπτριας εταιρίας από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, υπογράφονται άμεσα οι ατομικές συμβάσεις εργασίας στην καθαριότητα, όπως προέκυψαν από τον πίνακα του Α.Σ.Ε.Π. και από 28 Νοεμβρίου 2018, οι ενδιαφερόμενοι ξεκινούν την εργασία τους.
Υπογράφουν οι πρώτοι 35 στην καθαριότητα – το πρόγραμμα θα επεκταθεί και στη φύλαξη εγκαταστάσεων
Οι πρωτοβουλίες του ΟΣΕ ξεκίνησαν από τον κλάδο της καθαριότητας και ήδη έχουν δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του Οργανισμού τα πρώτα αποτελέσματα του διαγωνισμού που αφορά 35 εργαζόμενους με κριτήρια του ΑΣΕΠ, αλλά και πριμοδότηση σε όσους είχαν εμπειρία στον αντίστοιχο ιδιωτικό τομέα, δηλαδή σε εργαζόμενους που ήδη απασχολούνταν σε εργολάβους. Σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο αριθμός αυτός θα ακολουθήσουν οι προσκλήσεις στους επόμενους επιλαχόντες. 
Η πολιτική αυτή θα συνεχιστεί και σε άλλους τομείς όπως είναι το προσωπικό φύλαξης εγκαταστάσεων και ισόπεδων διαβάσεων.
Η Διοίκηση του Ο.Σ.Ε. σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών, στοχεύουν στην πρόσληψη προσωπικού με συμβάσεις εργασίας, σε  συνέχεια της πολιτικής που ήδη εφαρμόζεται σε Νοσοκομεία και άλλους φορείς του Δημοσίου, προκειμένου να περιοριστούν οι εργολαβίες, όπου οι εργαζόμενοι απασχολούνται με ιδιαίτερα επαχθείς όρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου