Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Yπογράφηκε η νέα διετής ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Υπογράφηκε πριν απο λίγο η νέα διετής επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, απο τα 2 Σωματεία Εργαζομένων. Πρόκειται αναμφίβολα για μια πολύ
σημαντική ημέρα για ΟΛΟΥΣ  τους εργαζόμενους στην ιδιωτική πλέον ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η επικράτηση του Συλλογικού Δικαίου είναι μια μεγάλη ΝΙΚΗ όλων των εργαζομένων, μια ΝΙΚΗ κόντρα στις προβλέψεις - και τους ευσεβείς πόθους- των άπιστων Θωμάδων του συνδικαλιστικού κινήματος στον σιδηρόδρομο.
Είναι μια ΝΙΚΗ που διαψεύδει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, όσους έβλεπαν φαντάσματα και ατομικές συμβάσεις στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όσους προέβλεπαν και καλιεργούσαν την καταστροφολογία, τους τελευταίους μήνες.
Είναι μια ΝΙΚΗ που ανοίγει τον δρόμο και για την τεχνική βάση, στην οποία οι συνάδελφοι πέρυσι το καλοκαίρι άκουγαν ότι δεν πρόκειται να υπογραφεί ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Είναι μια ΝΙΚΗ γιατί έχουμε σημαντικές αυξήσεις στις τακτικές αποδοχές ΟΛΩΝ των εργαζομένων.
Η ΣΣΕ αποτελεί φυσικά και την εγγύηση για την αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας. αφού νέες προσλήψεις είναι προ των πυλών.
Η σημερινή υπογραφή της ΣΣΕ αποτελεί επιστέγασμα μιας σκληρής και μακράς διαπραγμάτευσης και δικαιώνει τις προσδοκίες γενιών  και γενιών μηχανοδηγών.
Η ενότητα του Σωματείου, η αγαστή συνεργασία με την ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποτελούν εγγύηση για τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στον Όμιλο ΤΡΑΙΝΟΣΕ. (καιρός να το συνηθίσουμε αυτό).

Στην σημερινή υπογραφή την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εκπροσώπησε ο Δ/νων Σύμβουλος καθηγητής κ. Τσαλίδης, ο Διευθυντής Εκμετάλευσης κ. Manarino, ο Διευθυντής ΔΙΚΑΜ/ΔΙΣΜΟΕ  κ. Λύτρας ,ο Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού κ. Ανάγνος  και η Νομική Σύμβουλος κ. Μπουρνάκη.
Η ισχύς της ΣΣΕ είναι διετής και απο τις 24 Οκτωβρίου 2018.

Η αναμνηστική φωτογραφία μετά την υπογραφή της νέας διετούς ΣΣΕ.


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

1 σχόλιο:

  1. ΥΒΡΙΣ είναι 2 βδομάδες πριν να προσπαθούν να πετάξουν απο την Ομοσπονδία και με εξώδικα με πλειοψηφική απόφαση (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ) ενός Προεδρείου, εκλεγμένο συνδικαλιστή, γιατί τους χαλάει την σούπα.
    ΝΕΜΕΣΙΣ είναι το 19-5 της ψηφοφορίας σε βάρος του Προέδρου της.
    ΝΕΜΕΣΙΣ είναι η σημερινή φωτογραφία.
    Δώστε πόνο στους ΥΒΡΙΣτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή