Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

ΣΥΠΕ : Εμπάθεια , Υποκρισία , Απεργοσπασία

Για άλλη μια φορά ο γραφικός εκπρόσωπος της ΣΥΠΕ απεδείχθη κατώτερος των περιστάσεων και κατέδειξε την απόλυτη εμπαθή στάση του , που χρόνια τώρα
τον εμποδίζει  να δει την πραγματικότητα και φυσικά να την παραδεχτεί. Για αυτό τον λέμε γραφικό άλλωστε χρόνια τώρα !

Εμπάθεια

Ο γραφικός εκπρόσωπος της ΣΥΠΕ χωρίς να έχει συνεδριάσει το ΔΣ του Σωματείου (Την προσεχή Τρίτη) όπου κ θα συζητηθεί και το θέμα της αναστολής των αδειών μέχρι τέλος του έτους - που προέκυψε την Παρασκευή - , στοχοποιεί το Σωματείο ως δήθεν υπαίτιο της απόφασης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ! Για άλλη μια φορά , δεν αναφέρεται στην Διοίκηση -ως γνήσιο τσιράκι της εκάστοτε εξουσίας χρόνια τώρα - , αλλά αναφέρεται στο Σωματείο ! Χωρίς φυσικά να καταθέτει καμία πρόταση παρα αναφέροντας ότι «άλλες λύσεις υπάρχουν» , χωρίς φυσικά να τις κατονομάζει !
Είναι ακριβώς η ίδια τακτική που ακολούθησαν ΠΑΣΚ -ΔΑΚΕ την περίοδο 2012-2015, στοχοποιώντας την ΣυνΕξελιξη τότε για την κριτική που ασκούσε στην Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και στην ΔΙΚΑΜ.
Αποδεικνύεται τελικά ότι το ίδιο πρόσωπο συμμετείχε ενεργά στον κύκλο των προσώπων που τότε διακινούσε τις αιτιασεις (ακόμα και την σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων είχαν ανακαλύψει για να μην προχωρήσει η πληρωμή της 6ης μέρας!) των ΠΑΣΚ -ΔΑΚΕ ενάντια στα αιτήματα των μηχανοδηγών.
Θα περίμενε κάποιος να πει η ΣΥΠΕ την πρόταση της για το θέμα , δημόσια ως δήθεν νέα παράταξη,αλλά 6 μήνες τώρα ο γραφικός το μόνο που κάνει είναι να παριστάνει τον τουρίστα στις συνεδριάσεις της ΠΕΠΕ και τις άλλες μέρες να αγωνίζεται στο ...πληκτρολόγιο, επενδύοντας αποκλειστικά στην καταστροφή και την ήττα για τον κλάδο , την οποία επιδιώκει συνεχώς.
Είναι γραφικός , είναι εμπαθής .

Είναι και υποκριτής

Ζητά μάλιστα την παρέμβαση της .....ΠΟΣ , στο ΔΣ της οποίας μετέχουν συνδικαλιστές που πληρώνονται με προσαύξηση την κανονική τους άδεια , χρόνια τώρα !
Ακόμα κ πρόσφατα απερχόμενο μέλος του Προεδρείου της ΠΟΣ , υπέγραψε την αίτηση προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να πληρωθεί με 100% την άδεια του το 2017 και παρότι ...διαφωνούσε πολιτικά με τος συμφωνίες της ΠΕΠΕ. Αναφερόμαστε στον εμπνευστή της φαρσοκωμωδίας της ΣΥΠΕ , που δεν είναι τίποτα άλλο Παρα η ένωση των ΠΑΣΚ -ΔΑΚΕ.
Να παρέμβει η ΠΟΣ , η οποία  στο παρελθόν καλούσε τα Σωματεία να προσφεύγουν για τα εργασιακά , αφού γνωρίζει την κατάσταση στον σιδηρόδρομο χρόνια τώρα , αλλά ΔΕΝ έκανε τίποτα για να την αλλάξει .
Αντίθετα η ΠΕΠΕ πέτυχε συμφωνία που έφερε τις 68 νέες προσλήψεις , ενώ ανάγκασε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να προχωρήσει σε νέες με την ενυπόγραφη δέσμευση της , για περιορισμό της υπερεργασίας.
Και φυσικά η αναστολή αδειών -μέχρι τέλος του έτους - δεν έγινε λόγο της συμφωνίας του Σωματείου , αφού χιλιάδες μέρες ανεκτέλεστων αδειών υπήρχαν από το 2010 και ενθεν στην έλξη.
Αυτό που έγινε με την συμφωνία της ΠΕΠΕ είναι οτι έχει ανεβεί κατακόρυφα ο αριθμός των μηχανοδηγών που λαμβάνουν τις αναπαύσεις τους μηνιαίως, ενώ μέχρι πρότινος αυτο ήταν πρακτικά αδύνατο λόγο των διατάξεων του Κανονισμού Εργασίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Φυσικά μηχανοδηγοί δεν κλωνοποιουνται , ούτε συνταξιούχοι επετράπη χάρη στην προσπάθεια του Σωματείου μας να εργαστούν στην έλξη , αντίθετα με ότι επιτρέπει η ΠΟΣ σε άλλους κλάδους & προφανώς αντίθετα με τις επιδιώξεις της ΣΥΠΕ , οι εκπρόσωποι της οποίας θεωρούσαν δεδομένη αυτήν την εξέλιξη (συνταξιούχοι) & μάλιστα είχαν ανακοινώσει και την ημερομηνία έναρξης της πιστοποίησης τους (1η Μάρτη 2018) στην πλέον ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ενέργεια σε βάρος των μηχανοδηγών.
Είναι λοιπόν γραφικός , είναι και πιόνι συμφερόντων που κινούνται κέναντια στα συμφέροντα μας.
Είναι και υποκριτής όταν αναφέρεται με θαυμασμό στο ΠΑΜΕ , αλλά αρνήθηκε να κατέβει ως υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του στην έλξη, γιατί το μόνο που ενδιαφέρει υποκείμενα αυτού του χειρίστου     είδους των οπορτουνιστών είναι μια θέση στην ΚΑΡΕΚΛΑ με οποιοδήποτε τίμημα μάλιστα , προκειμένου να «ψηλώσουν» έστω και μισό πόντο.
Δεν έχουν καταλάβει οι οπορτουνιστές  αυτοί , ότι οι καιροί έχουν αλλάξει και το σύστημα τους απορρίπτει ως ανίκανους προς οποιαδήποτε υπηρεσία.
Αφού λοιπόν ο γραφικός και η ΣΥΠΕ δεν κατόρθωσαν να τορπιλίσουν την ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, απειλούν ότι θα ...ζητήσουν την παρέμβαση της ...ΠΟΣ! Ο ρόλος τους πλέον γνωστός .

Ειναι και απεργοσπάστης
Πέραν ολων των άλλων ο γραφικος της ΣΥΠΕ είναι κ απεργοσπάστης , όντας ο μοναδικός εκλεγμένος που έχει ανάπαυση την ημέρα της απεργίας της ΓΣΕΕ , στην οποία με ανακοίνωση της συμμετέχει η ΠΕΠΕ.
Ως γνήσιο τσιράκι της εργοδοσίας φρόντισε να βάλει ανάπαυση την ημέρα της απεργίας από τώρα , για να κρυφτεί για άλλη μια φορά από την μάχη που θα δοθεί αν η ΤΡΑΙΝΟΣΕ επιδιώξει -όπως ανακοίνωσε- να δρομολογήσει τρένα .
Αυτό δεν το είδε φυσικά ο γραφικος κ η ΣΥΠΕ.
Πουλημένοι συνδικαλιστές μόνο , προγραμματίζουν  ρεπό σε μέρα απεργίας , κλείνοντας το μάτι στον εργοδότη.
Και ο γραφικος πλέον εντάσσεται σε αυτήν την κατηγορία .

Το στέκι της έλξης -Το blog των μηχανοδηγών


2 σχόλια:

  1. ξερεις οτι υπαρχει απεργια στις 28 αλλα κανεις αναφορα για 2 μερες ρεπο....κατοπιν κανεις αναφορα να περαστεις απεργια γιατι ξεχαστηκες...μιλας για πληρωμη υπολοιπου αδειας του 2018 συναδελφου που συνταξιοδοτειται και ξεχνας παλι οτι ζητησε και το υπολοιπο του 2017....αρχιζεις τους λιβελους για την αναστολη αδειων και για το πως το ¨"εργοδοτικο" σωματειο κινειται ενω δεν εχει γινει και επικειται διοικητικο συμβουλιο...αφιερωνεις δυο σειρουλες στην διοικηση κι ολοκληρο κειμενο στο σωματειο....αν αυτα δεν ειναι καιροσκοπισμος σιγουρα ειναι χαζομαρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. NEMEΣΙΣ είναι να δικαιολογεί κομμουνιστής κορυφαίο συνδικαλιστή που ζητάει να πληρωθεί την κανονική του άδεια ενώ είχε ΚΑΙ απαλλαγή απο την εργασία του.
    ΝΕΜΕΣΙΣ είναι να εργάζεται ο κομμουνιστής σε ρεπό και να κατηγορεί τους άλλους για υπερεργασία. Και να γελάνε όλοι μαζί του,όταν κατηγορεί τους άλλους και δεν κοιτάζει τον καθρέπτη.
    ΝΕΜΕΣΙΣ είναι να βγάζει το Σωματείο ανακοίνωση για απεργία και ο κομμουνιστής να έχει ζητήσει ρεπό και μετά να στέλνει sms (έκανα λάθος!) για να δηλώσει απεργός.
    ΝΕΜΕΣΙΣ είναι που τον αποκαλύψατε σε όλους, όταν παράτησε το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ για να πάρει μια καρέκλα και σας επιβεβαίωσε ΣΕ ΟΛΑ για τον χαρακτήρα του.
    ΝΕΜΕΣΙΣ είναι ότι διέλυσε την ΑΣΚΕ, τώρα θα διαλύσει και την ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ!
    ΝΕΜΕΣΙΣ είναι η πρόσφατη ΣΣΕ για όλους όσους υποτιμούσαν την έλξη δεκαετίες.
    ΝΕΜΕΣΙΣ για όλους αυτούς είναι ότι ξέρουν, ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και αυτή πλέον είναι πραγματικότητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή