Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Aνοικτή επιστολή Στέλιου Χρυσικού (Υποψήφιος εκπρόσωπος εργαζομένων στο ΔΣ του ΟΣΕ).

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Στις 29 Ιανουαρίου 2019 καλούμαστε να εκλέξουμε τον εκπρόσωπό μας στην ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ των Σιδηροδρομικών του ΟΣΕ.
Μέσα από τη συνεχή απαξίωση του Ελληνικού Σιδηροδρόμου εδώ και δεκαετίες,
σε ένα οργανωμένο σχέδιο, που δυστυχώς αν και προσπαθήσαμε δεν καταφέραμε να αποτρέψουμε, ήρθε το κλείσιμο μεγάλου μέρους του σιδηροδρομικού δικτύου που επιλέχθηκε να μην λειτουργεί.
Συγχρόνως οι μετατάξεις, υποχρεωτικές ή μη των συναδέλφων το 2011, απογύμνωσαν τον Οργανισμό και τον οδήγησαν σε μαρασμό.
Οι στρατηγικές συμμαχίες προς όφελος του Οργανισμού όχι απλά δεν έγιναν ποτέ αλλά οδήγησαν σε πραγματικό ξεπούλημα την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την ΕΕΣΣΤΥ.
Ο Οργανισμός παρά τα όσα ακούσαμε τα τελευταία χρόνια όχι μόνο δεν ορθοποδεί αλλά φορτώνεται με 750 εκατομμύρια που αφορούσαν κρατική επιχορήγηση για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Το Οργανόγραμμα, το μισθολογικό μας σύστημα, ο σχεδιασμός για το αύριο του Ελληνικού Σιδηρόδρομου είναι μια μεγάλη αυταπάτη αφού από ότι φαίνεται δίνεται γη και ύδωρ στους ξένους που αγοράζουν όσο – όσο. 
Στα χρόνια των μνημονίων οι εργαζόμενοι δεν έχασαν μόνο οικονομικά κεκτημένα αλλά θεσμικά δεκαετιών.
Τα εργασιακά προβλήματα που όλοι μας αντιμετωπίζουμε αντί να επιλύονται πολλαπλασιάζονται και δυστυχώς οι Διοικήσεις είναι αδύνατες στο να δώσουν λύσεις. 
Κάποιοι προσπαθούν να διχάσουν τους Σιδηροδρομικούς παρουσιάζοντας τα συσσωρευμένα προβλήματα, πότε με πράσινα και πότε με μπλε γυαλιά, φορώντας οι ίδιοι μονίμως τα ...γυαλιά της εξουσίας!!!
Είναι αυτοί οι ίδιοι που  χωρίς αιδώ υποκαθιστούν τους εκπροσώπους των διοικούντων και του Υπουργού, όντας όμως εκπρόσωποι των εργαζομένων. 
Τα προβλήματα όμως συναδέλφισσες – συνάδελφοι, δεν έχουν ούτε κόμμα, ούτε χρώμα...
Όπως το χρήμα δεν έχει ούτε Πατρίδα, ούτε Θρησκεία.....
Τα προβλήματα είναι κοινά, και το κίνημα έχει χρέος να τα αντιμετωπίσει και να προωθήσει λύσεις όποιο κόμμα και εάν κυβερνά......
Η δέσμευσή μας λοιπόν, όσων είμαστε υποψήφιοι για το αξίωμα του εκπροσώπου των εργαζομένων, αυτή πρέπει να είναι και σε ότι με αφορά αυτή ΕΙΝΑΙ!!!
Σε αγαστή συνεργασία με τα πρωτοβάθμια Σωματεία και κυρίως με την Ομοσπονδία μας, οφείλουμε να ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ, ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ, ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ και φυσικά ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΜΕ και να ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ σχέδια διάλυσης του Σιδηροδρόμου.....
Το παρελθόν πρέπει να μας διδάσκει.... Να μαθαίνουμε από τα λάθη μας, να διορθωνόμαστε, να προσθέτουμε και να πολλαπλασιάζουμε δυνάμεις γύρω από τις συλλογικές αποφάσεις των οργάνων μας.....
Έτσι και μόνον έτσι θα τα καταφέρουμε!!!
ΕΝΩΜΕΝΟΙ!!! 
ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ!!! 
ΧΩΡΙΣ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ ΓΥΑΛΙΑ!!! 
ΧΩΡΙΣ ΡΕΜΒΑΝΣΙΣΜΟΥΣ!!!
ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ στον κάθε συνάδελφο και στην κάθε συναδέλφισσα!!!
Με σεβασμό στο θεσμό που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μας επέλεξαν να εκπροσωπούμε!!!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Με αυτή μου την επιστολή σας ανέπτυξα κάποιες από τις σκέψεις μου που αποτελούν το απόσταγμα μιας πολυετούς εμπειρίας σιδηροδρομικής και συνδικαλιστικής πορείας.....
Στο χέρι σας είναι να επιλέξετε δημοκρατικά τον εκπρόσωπό σας.
Σε ότι με αφορά ζητώ τη θετική σας ψήφο και το δικαίωμα να σας εκπροσωπήσω στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.
Μην ξεχνάτε ότι «η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα».

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΡΥΣΙΚΟΣ
Υποψήφιος εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. του ΟΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου