Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Διαφωνία Εργατικού Κέντρου Λάρισας - ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, με ανακοίνωση που εξέδωσε, «καταγγέλλει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρουσιάζουν πρωινά δρομολόγια του προαστιακού σιδηρόδρομου Θεσσαλονίκης-Λάρισας, δημιουργώντας
σοβαρά προβλήματα σε εργαζόμενους που φθάνουν έως και με μία ώρα καθυστέρηση στην εργασία τους.

Και αντι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ να αναλάβει την ευθύνη της απέναντι σε εκατοντάδες εργαζόμενους, φθάνει στο παράλογο σημείο να τους απαγορεύει να ταξιδέψουν με την αμαξοστοιχία ΙΝΤΕΡΣΙΤΥ, που δρομολογείται την ίδια ώρα περίπου, γιατί έχουν κάρτα έκπτωσης για τον προαστιακό.
Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καλεί την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, να εξασφαλίσει την ακριβή τήρηση της ώρας αναχώρησης των δρομολογίων και εφόσον υπάρχει κάποια καθυστέρηση, να επιτρέπει τους εργαζόμενους που διαθέτουν κάρτα έκπτωσης, να ταξιδεύουν και με την αμαξοστοιχία ΙΝΤΕΡΣΙΤΥ.
Επίσης καλεί την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να ανοίξει άμεσα το σύστημα κατάθεσης συμπληρωματικής σύμβασης με το ΕΚΝΛ, για να τυγχάνουν της έκπτωσης του 20% στην μετακίνησή τους όλοι οι εργαζόμενοι που δεν ήταν στην αρχική σύμβαση που έχει υπογράψει το ΕΚΝΛ με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ».

Η απάντηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ : 
Με έκπληξη διαβάσαμε το άρθρο σας «ΕΚΛ κατά ΤΡΑΙΝΟΣΕ» στο οποίο αναφέρετε:

«…Και αντι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ να αναλάβει την ευθύνη της απέναντι σε εκατοντάδες εργαζόμενους, φθάνει στο παράλογο σημείο να τους απαγορεύει να ταξιδέψουν με την αμαξοστοιχία ΙΝΤΕΡΣΙΤΥ, που δρομολογείται την ίδια ώρα περίπου, γιατί έχουν κάρτα έκπτωσης για τον προαστιακό…»

Ήδη από χθες το απόγευμα, με την έναρξη των προβλημάτων που είχαν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση των δρομολογίων του Προαστιακού, τα αρτηριακά μας τραίνα ( δηλ. τα δρομολόγια Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα) σταματούσαν σε ενδιάμεσους σταθμούς για να εξυπηρετήσουν επιβάτες του Προαστιακού Λάρισας-Θεσσαλονίκη.

Ειδικά σήμερα το πρωί, η αμαξοστοιχία 53 – από Θεσσαλονίκη με κατεύθυνση Αθήνα – κατ εξαίρεση δρομολογήθηκε από την αποβάθρα του Προαστιακού προκειμένου να παραλάβει – σε κύριους σταθμούς – επιβάτες που ήθελαν να μετακινηθούν μεταξύ Θεσσαλονίκης – Λάρισας.

Αντιλαμβανόμεθα ότι το δημοσιογραφικό σας καθήκον επιβάλλει την ανάδειξη των προβλημάτων, και είμαστε βέβαιοι ότι μέλημά σας είναι η ενημέρωση που παρέχετε να είναι ακριβής και αμερόληπτη. Στην παραπάνω περίπτωση, ατυχώς, τα γεγονότα είναι λίγο διαφορετικά από τον τρόπο με τον οποίο τα παραθέτει η ΕΚΛ.

Σε κάθε περίπτωση, εμείς στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ είμαστε στην διάθεσή σας προκειμένου να σας παρέχουμε έγκυρη ενημέρωση για ό,τι συμβαίνει στο δίκτυό μας και επηρεάζει την ζωή και τις μετακινήσεις του αναγνωστικού σας κοινού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου