Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Κινδυνεύει με ναυάγιο η συγχώνευση των Siemens – Alstom, λόγω ευρωπαϊκής αναποφασιστικότητας, υποστηρίζει το Reuters


Αποφασισμένη να μην προχωρήσει σε περαιτέρω παραχωρήσεις φαίνεται η Siemens, σχετικά με την προωθούμενη συγχώνευσή της με την Alstom, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του Reuters.


Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη 

Μάλιστα, οι πηγές αναφέρουν, στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων, την πρόθεση της Siemens να αποχωρήσει από το deal που ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017.

Ο γερμανικός κολοσσός, σε συζητήσεις επί του θέματος, φέρεται να δήλωσε ότι «αν η Κομισιόν αρνείται, τότε δεν μπορούμε να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία. Οπότε το θέμα έχει κλείσει».

Στον αντίποδα, η γαλλική Alstom διατηρεί ακόμη την αισιοδοξία της, δηλώνοντας πεπεισμένη ότι το deal θα ολοκληρωθεί εντός του α’ εξαμήνου του 2019.

Υπενθυμίζεται ότι Siemens και Alstom, πρόσφατα, προσφέρθηκαν να πουλήσουν, είτε δραστηριότητές τους που σχετίζονται με την κατασκευή τρένων υψηλών ταχυτήτων, είτε το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων σηματοδότησης της Alstom στην Ευρώπη για να κάμψουν τις ανησυχίες της Επιτρόπου για θέματα ανταγωνισμού Margrethe Vestager.

Ωστόσο, αυτές οι προσφορές θεωρήθηκαν ανεπαρκείς από Βρετανούς, Ολλανδούς, Βέλγους και Ισπανούς επιτηρητές του τμήματος Ανταγωνισμού της Κομισιόν.

Σύμφωνα πάντα με το Reuters, η κατάληξη της συγχώνευσης, αυτή τη στιγμή, βρίσκεται αποκλειστικά στα χέρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία έχει διορία να ανακοινώσει την απόφασή της έως τις 18 Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου