Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Στο Ελεγκτικό το έργο επέκτασης-ηλεκτροκίνησης του Προαστιακού στο Λουτράκι

Ολοκληρώθηκε η δικαστική εμπλοκή στο διαγωνισμό για τον εκσυγχρονισμό της μονής γραμμής στο τμήμα Ισθμός-Λουτράκι μήκους 6χλμ με εγκατάσταση ηλεκτροκίνησης και σηματοδότησης. Σύφωνα με πληροφορίες
του ypodomes.com η ΕΡΓΟΣΕ με απόφαση της στις 17 Ιανουαρίου και αφού προηγουμένως είχε απορρίψει την προσφυγή της ΑΚΤΩΡ, κατακύρωσε το έργο στην Κ/Ξ Μυτιληναίος-Ξανθάκης κάνοντας το πρώτο βήμα για την υπογραφή της σύμβασης. Τώρα εισερχόμαστε στην  προσυμβατική περίοδο όπου η σύμβαση θα σταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο και κατόπιν θα υπογραφεί για να ξεκινήσει το έργο. Η Κοινοπραξία μειοδότησε με ποσοστό που ξεπέρασε το 47% (47,82%). Να θυμίσουμε ότι η Μυτιληναίος έχει αναλάβει και τα έργα ολοκλήρωσης της σιδηροδρομικής γραμμής Κιάτο-Ροδοδάφνη τα οποία είναι σχεδόν τελειωμένα.
Το νεό αυτό έργο αποτελεί επέκταση του Προαστιακού σιδηροδρόμου που περιλαμβάνει την κανονικοποίηση της υφιστάμενης μετρικής μονής σιδηροδρομικής γραμμής Ισθμού - Λουτρακίου, με ηλεκτροκίνηση ενώ θα συνδεθεί και με την υπάρχουσα Σιδηροδρομική Γραμμή Υψηλών Ταχυτήτων (Σ.Γ.Υ.Τ.), του Προαστιακού Σιδηροδρόμου που λειτουργεί μεταξύ Κιάτου - Κορίνθου - Αεροδρομίου. Φορέας Υλοποίησης είναι η ΕΡΓΟΣΕ. Το έργο έχει τιτλο «Κανονικοποίηση της υφιστάμενης μονής σιδηροδρομικής γραμμής ΙσθμούΛουτρακίου με ηλεκτροκίνηση». 
Το κόστος του έργου είναι 14,88εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 12εκατ.ευρώ). Να θυμίσουμε ότι η δημοπράτηση πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαρτίου και η αποσφράγιση των προσφορών έγινε χθες 4 Απριλίου 2018. Αν όλα πάνε καλά το έργο θα ξεκινήσει  μέχρι το Καλοκαίρι με χρονικό ορίζοντα 18 μήνες, δηλαδή ολοκλήρωση περίπου στα τέλη του 2020. Συνολικά μαζί με τη συντήρηση η διάρκεια φτάνει τους 54 μήνες. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΠΔΕ.
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Αντικείμενο του έργου είναι η μετατροπή της υφιστάμενης μονής μετρικής γραμμής Ισθμού - Λουτρακίου σε κανονικού εύρους ηλεκτροκινούμενη γραμμή και η τελική σύνδεσή της, στην περιοχή του Ισθμού, με την υπάρχουσα Σιδηροδρομική Γραμμή Υψηλών Ταχυτήτων (Σ.Γ.Υ.Τ.), του Προαστιακού Σιδηροδρόμου που λειτουργεί μεταξύ Κιάτου - Κορίνθου - Αεροδρομίου.
Τα έργα που θα κατασκευασθούν είναι τα εξής:
α) μονή σιδηροδρομική γραμμή κανονικού εύρους μήκους 6,4 χλμ. από τη σύνδεση με τη Σιδηροδρομική Γραμμή Υψηλών Ταχυτήτων (Σ.Γ.Υ.Τ.) Σ.Κ.Α. – Κιάτο, στην περιοχή του παλαιού Σ.Σ. Ισθμού, μέχρι και το Λουτράκι. Η σύνδεση μεταξύ Σ.Γ.Υ.Τ. και Σ.Σ. Ισθμού θα είναι σηματοδοτούμενη·
β) δευτερεύουσα σιδηροδρομική γραμμή κανονικού εύρους, μήκους περίπου 0,45 χλμ., παράλληλα με την κύρια μελετώμενη γραμμή Ισθμού - Λουτρακίου, στο ύψος του υπάρχοντος Σ.Σ. Ισθμού, για την εξυπηρέτηση των αναγκών κυκλοφορίας των συρμών·
γ) ηλεκτροκίνηση της νέας γραμμής με μονοσύρματη ηλεκτροκίνηση τύπου τρόλεϊ, με εναέρια γραμμή επαφής·
δ) ανακαίνιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Σ.Σ. Ισθμού και βελτίωση του περιβάλλοντος χώρου, με δημιουργία υπαίθριου, περιφραγμένου και φωτιζόμενου χώρου στάθμευσης·
ε) η κατασκευή αποβαθρών στον Σταθμό Ισθμού και στις Στάσεις Καζίνο (Μηχανικού) και Λουτρακίου·
στ) τοποθέτηση σύγχρονων Αυτόματων Συστημάτων Ισόπεδων Διαβάσεων (Α.Σ.Ι.Δ.), σε όλες τις υφιστάμενες εγκεκριμένες αφύλακτες ή φυλασσόμενες Ισοπέδες Διαβάσεις, καθώς και στις ισόπεδες διασταυρώσεις, που θα προκύψουν από την εφαρμογή του ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας.
Τα Α.Σ.Ι.Δ. αποτελούνται από μηχανισμούς δριφάκτων, από ηχοφωτεινά σήματα προς την οδική κυκλοφορία, καθώς επίσης και από σιδηροδρομικά φωτοσήματα κλπ εξοπλισμό γραμμής.
Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου