Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

24 ωρη απεργία απο την ΠΟΣ στις 26 Σεπτεμβρίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.), αποφάσισε την κήρυξη και πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την ΠΕΜΠΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019 (από 00.00’ έως 24.00’), του προσωπικού που απασχολείται στον
Ο.Σ.Ε. Α.Ε., την Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. Α.Ε., την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., την ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. και τη ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. σε ολόκληρο το δίκτυο. 

Θέματα της απεργιακής κινητοποίησης είναι: 
Η ανεπίτρεπτη κωλυσιεργία που επιδεικνύει η Διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ ως προς το ζήτημα της υπογραφής Σ.Σ.Ε. η οποία έχει λήξει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, έχει ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην καλύπτονται από Σ.Σ.Ε. θέτοντας σε κίνδυνο το εργασιακό τους μέλλον ενόψει μάλιστα της συγχώνευσης της εταιρείας που πρόσφατα εξαγγέλθηκε.

Η Σ.Σ.Ε. του ΟΣΕ όπου που έχει ήδη υπογραφεί από το Μάρτιο και βρίσκεται «εγκλωβισμένη» στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προκειμένου να τύχει της έγκρισης της Κυβέρνησης για ζητήματα που έχουν συμφωνηθεί. 

Στηρίζουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις των Σωματείων που αντιδρούν για το νέο Πολυνομοσχέδιο της Κυβέρνησης μέσω του οποίου προωθούνται πρωτόγνωρες διαδικασίες που όχι μόνο καταπατούν τα  εργασιακά μας δικαιώματα – όσα μας έχουν απομείνει – αλλά προωθούνται και διαδικασίες ηλεκτρονικού φακελώματος των συνδικάτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου