Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΑΚ : Η αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ βρέθηκε μπροστά σε ένα Κυβερνητικό - Εργοδοτικό Συνασπσιμό

Η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργικού επιτελείου με τις οργανώσεις εργοδοτών και εργαζομένων εν' όψει της ΔΕΘ και των κυβερνητικών εξαγγελιών, αποκάλυψε επί της ουσίας, τη συγκρότηση ενός μεγάλου αντεργατικού μετώπου. 

Αυτό δεν είναι άλλο από αυτό που η Κυβέρνηση επέλεξε να συγκροτήσει την επομένη των εκλογών, με ενορχηστρωτή τον ΣΕΒ (του οποίου άλλωστε ο μέχρι πρόσφατα Διευθυντής ορίστηκε συντονιστής κυβερνητικού έργου!) και με χειροκροτητές - υποστηρικτές τις υπόλοιπες κορυφαίες εργοδοτικές οργανώσεις. 
Ούτε λίγο, ούτε πολύ, η αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ βρέθηκε σήμερα μπροστά απέναντι σε έναν κυβερνητικό - εργοδοτικό συνασπισμό που ζητά την πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, των ασύδοτων απολύσεων και την επαναφορά της εργασιακής ζούγκλας, την εξαφάνιση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και ιδίως της επεκτασιμότητάς τους (συμπεριλαμβανομένης της ΕΓΣΣΕ), τη διάλυση του ΟΜΕΔ και ιδίως κάθε έννοιας Διαιτησίας με υποχρεωτικό χαρακτήρα, την μετατροπή των οργανώσεων όλων των "κοινωνικών εταίρων" σε φορείς εκπαίδευσης - κατάρτισης που θα χρηματοδοτούνται από κοινοτικά κονδύλια και θα αναπαράγουν την επιβίωση και αναπαραγωγή τους. 
Απέναντι σε όλα αυτά, η ανάγκη για άμεση ανασυγκρότηση, οργάνωση και δημιουργία προϋποθέσεων των συνδικάτων με στόχο την ολική επαναφορά των εργατικών αιτημάτων με επίμονους αγώνες γίνεται πλέον επιτακτική.
Η τυχοδιωκτική τακτική του ΠΑΜΕ που διέλυσε τα συνέδρια σε ΟΙΥΕ - ΓΣΕΕ και έδωσε στο πιάτο των εργοδοτών εντελώς ανήμπορες να αντιδράσουν συνδικαλιστικές οργανώσεις (έστω και με τις γνωστές και χρόνιες παθογένειές τους), φάνηκε σήμερα ξεκάθαρα στη στάση της Κυβέρνησης - εργοδοτών απέναντι στα συνδικάτα και την εργατική τάξη.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, νέους και νέες να δώσουμε ένα πρώτο δυναμικό παρόν στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ στη Θεσσαλονίκη στις 7 Σεπτέμβρη.
Να επανακινήσουμε δυναμικά τους αγώνες μας και στη νέα περίοδο μιας ακραίας νεοφιλελεύθερης διακυβέρνησης, που τίποτε θετικό δε προοιωνίζει για την εργατική τάξη και την πάλη της για αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, υποχρεωτικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας, στοιχειώδεις συνθήκες εργασίας, δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή. 
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ 7/9/2019 ΚΑΙ ΩΡΑ 6.00
...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου