Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Η ηγεσία της ΠΟΣ εξαίρεσε 3 Σωματεία απο την απεργία της Πέμπτης για την ΣΣΕ στην ΕΕΣΣΤΥ!


Σε μια πρωτοφανή ενέργεια προέβη η πλειοψηφία της ΠΟΣ καθώς με ευθύνη των παρατάξεων της ηγεσίας που λειτουργεί σε κοινή γραμμή τα τελευταία χρόνια, εξαίρεσε απο το εξώδικο των
κινητοποιήσεων - και προφανώς χωρίς να το γνωρίζουν τα Σωματεία - 3 Σωματεία απο τις επερχόμενες κινητοποιήσεις για την υπογραφή ΣΣΕ στην ΕΕΣΣΤΥ.

Ιδιαίτερα ανεξήγητη είναι η εξαίρεση του Σωματείου του ΤΡΑΜ η συμμετοχή του οποίου θα μπορούσε να δώσει ευρύτητα και μεγαλύτερη "δημοσιότητα" στην απεργιακή κινητοποίηση.
Η απόφαση της ηγεσίας της ΠΟΣ έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τα προβλεπόμενα στο Καταστατικό της, ενώ ΞΕΚΑΘΑΡΑ πλέον καταδεικνύει ότι η μεθόδευση για την εγγραφή συγκεκριμένων Σωματείων απο τις ΠΑΣΚ -ΔΑΚΕ- ΠΑΜΕ έγινε ΜΟΝΟ για να αλλάξει ο συσχετισμός δυνάμεων στην Ομοσπονδία στο επικείμενο συνέδριο του Οκτώβρη. (Προς όφελος των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ)
Αναρωτιόμαστε πραγματικά πλέον.
Έχουμε σήμερα μια Ομοσπονδία που θα συμμετέχουν για να ψηφίζουν στο συνέδριο της 20 Σωματεία και 2600 εργαζόμενοι,αλλά θα απεργούν τα 17 και οι  2100 όταν έχει κινητοποιήσεις ; 

Προσπαθώντας να ψελλίσει κάτι για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα απο την πλευρά της πλειοψηφίας, ο απερχόμενος Πρόεδρος συνάδελφος Παρασκευόπουλος στις σημερινές συγκεντρώσεις αναφέρθηκε στο ότι μερικά απο τα Σωματεία είναι μικρά και δεν θα άλλαζε κάτι στην ΣΤΑΣΥ.
Την ίδια ώρα όμως σε σχέση με το Σωματείο του ΤΡΑΜ (που μάλιστα έχει 8 αντιπροσώπους στο προσεχές συνέδριο της ΠΟΣ) δεν είχε τίποτα να πεί! 
Καταλήγοντας ο Παρασκευόπουλος ανέφερε ότι έχει συνεννοηθεί να βγάλουν τα 3 Σωματεία ανακοινώσεις για την απεργία προκαλώντας θυμηδία στους παρευρισκόμενους (και εκνευρισμό στους συνδικαλιστές των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ).

Το στέκι της έλξης- Το blog των μηχανοδηγών

Υ.Γ. ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ στους σιδηροδρομικούς ότι όταν η ΠΟΣ δεν είχε εξαγγείλει κινητοποιήσεις στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ πέρυσι τέτοια εποχή, αργότερα η πλειοψηφία της (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ) μιλούσε για...απεργοσπάστες επειδή δεν συμμετείχαν σε απεργία που ΔΕΝ είχε προκηρύξει η ΠΟΣ.
Υ.Γ. 2 Στις σημερινές συγκεντρώσεις που προσπάθησε να δυναμιτίσει η ηγεσία της ΠΟΣ (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ -ΠΑΜΕ) οι εργαζόμενοι στην τεχνική βάση έβγαλαν χρήσιμα συμπεράσματα για την ξεκάθαρη προχειρότητα στην εκπροσώπηση τους.

Υ.Γ. 3 Το Καταστατικό της ΠΟΣ  και τα άρθρα που παραβίασε - ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ- η ηγεσία της εξαιρώντας μέλη της απο κινητοποιήσεις!

Άρθρο 2- Οι σκοποί της Π.Ο.Σ. είναι:

1.Η μελέτη, προστασία, προώθηση και επίλυση των οικονομικών, επαγγελματικών, εργασιακών, ασφαλιστικών, πολιτιστικών, επιστημονικών, συνταξιοδοτικών, κοινωνικών και γενικά των ταξικών συμφερόντων των μελών της.
2.Η συνένωση και ο συντονισμός των δυνάμεων των μελών σε ενιαία συνδικαλιστική δράση.
4.Η προάσπιση και επέκταση του δικαιώματος για την ενεργό συμμετοχή των εργαζομένων στα συλλογικά όργανα λήψης αποφάσεων.
5.Η καλλιέργεια αλληλεγγύης και συνδικαλιστικού ενδιαφέροντος των εργαζομένων για τη μαζικοποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος.
7. Η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη στους αγώνες των εργαζομένων της χώρας μας και διεθνώς.
14. Η προώθηση της αλληλεγγύης, της πνευματικής ανάπτυξης, της σύσφιξης των σχέσεων και της ενότητας μεταξύ των εργαζομένων στον Ο.Σ.Ε

Άρθρο 7 - Υποχρεώσεις Μελών  ΠΟΣ 
6. Να υλοποιούν τις αποφάσεις των οργάνων της Π.Ο.Σ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου