Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Ανακοίνωση ΠΕΠ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ για απεργιακές κινητοποιήσεις

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

To σωματείο μας καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στην απεργία που προκήρυξε η ΠΟΣ για την Πέμπτη 26.09.2019με θέματα:

1. Σ.Σ.Ε στον ΟΣΕ,
2. Υπογραφή Σ.Σ.Ε στην ΕΕΣΤΥ,
3. Απόσυρση των άρθρων του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης, μέσω των οποίων καταπατώνται εργασιακά δικαιώματα που κατακτήθηκαν δεκαετίες πριν, με αγώνες των εργαζομένων. Άρθρα του υπόψη πολυνομοσχεδίου περιλαμβάνουν 
Ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία για την υπογραφή Σ.Σ.Ε. Στην πράξη μεταφράζεται ότι οι εργαζόμενοι θα ζητούν την υπογραφή Σ.Σ.Ε, ο εργοδότης θα αρνείται και τα πράγματα θα τελειώνουν εκεί, χωρίς καμία επιλογή για τους εργαζομένους .
Δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων, 
Ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη λήψη απόφασης της απεργίας από τους εργαζόμενους,
Υπερίσχυση των επιχειρησιακών, έναντι των κλαδικών Σ.Σ.Ε, σε περίπτωση που η επιχείρηση επικαλείται οικονομικά προβλήματα.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Σωματείο μας στέκεται αλληλέγγυο σε όλους τους εργαζόμενους και συμμετέχει στην κινητοποίηση της ΠΟΣ, παρά την αιφνιδιαστική απόφαση του προεδρείου της, να μην προκηρύξει την απεργία την Τρίτη 24.09.2019, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο στην μαζικοποίηση του κινήματος, καθώς στην πανελλήνια απεργία της Τρίτης συμμετέχουν οι περισσότερες ομοσπονδίες και τα εργατικά κέντρα της χώρας. Επίσης απορίας άξιο και θέμα προς συζήτηση προσεχώς είναι το γεγονός πως στην απεργία της Πέμπτης η ΠΟΣ δεν συμπεριλαμβάνει Σωματεία – μέλη της (Μετρό, Τραμ).
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Επισημαίνουμε ότι, οι εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν εκτός από την απεργία της Πέμπτης 26.09.2019 και στην απεργία της Τρίτης 24.09.2019, καθώς την έχουν προκηρύξει εργατικά κέντρα, στα οποία το Σωματείο μας είναι μέλος.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ε.Π- ΤΡΑΙΝΟΣΕ

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


    ΒΑΣ. ΖΑΒΟΓΙΑΝΝΗΣ                                     ΣΩΤ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου