Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών για τα προβλήματα με τους πρόσφυγες

Στην απελπιστική κατάσταση που βρίσκονται οι μετανάστες – πρόσφυγες κατέλαβαν τη γραμμή στο σταθμό Σφενδάλης με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των τραίνων. Καταδικάζουμε τον εντεινόμενο αυταρχισμό, την καταστολή, την αφόρητη κατάσταση για τους

χιλιάδες ξεριζωμένους, θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων. 


• Να κλείσουν οι απαράδεκτες «Μόριες», τα κέντρα κράτησης – hot spots. 
• Αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής για τους πρόσφυγες για όσο παραμένουν στη χώρα μας. 
• Γρήγορη εξέταση των αιτημάτων τους και μετάβασή τους στη χώρα προορισμού τους. 

Η κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκοντας έτοιμο το έδαφος από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εμπλέκει όλο και περισσότερο το μεταναστευτικό στα ευρωατλαντικά παζάρια και τις αντιθέσεις. Επεκτείνει την αντιμεταναστευτική πολιτική στον ίδιο δρόμο της καταστροφικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας που κρατά εγκλωβισμένους στην Ελλάδα χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες. Εντείνει την καταστολή, ενισχύει το μηχανισμό απελάσεων. 
Αιτία για τη μετανάστευση και την προσφυγιά αποτελούν οι ανταγωνισμοί για το μοίρασμα και τον έλεγχο των αγορών, των πηγών και των δρόμων μεταφοράς ενέργειας, που έχουν θύματα τους εργαζόμενους όλων των χωρών και κερδισμένους μια χούφτα μονοπωλιακούς ομίλους. 

Οι έλληνες, οι πρόσφυγες, οι μετανάστες εργάτες να παλέψουμε μαζί για έναν κόσμο χωρίς φτώχεια, εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά. 

Γραμματεία σιδηροδρομικών του ΠΑΜΕ, 4/9/2019 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου