Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΟΣ για τις αλλαγές στα εργασιακά ζητά το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών


Το «αναπτυξιακό» Πολυνομοσχέδιο της Κυβέρνησης που δόθηκε για «δημόσια διαβούλευση» στις 11-9-2019, πέρα από τα προνόμια και τις διευκολύνσεις στο κεφάλαιο χτυπάει και τα εργασιακά και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα στο έδαφος που καλλιέργησαν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις. 

Βάζει στο στόχαστρο τον πυρήνα της συλλογικής οργάνωσης και δράσης των εργαζομένων.
Το παραπέρα χτύπημα της απεργίας, το φακέλωμα των εργαζομένων καθώς και η επίθεση στη συνδικαλιστική δράση «κουμπώνει» με τις βέλτιστες πρακτικές της Ε.Ε. για τα εργασιακά – συνδικαλιστικά.
Χρειάζεται άμεση και δυνατή απάντηση σε αυτά τα σχέδια της Κυβέρνησης και εργοδοσίας.
Αν τολμήσουν και κατεβάσουν το Νομοσχέδιο για ψήφιση, θα μας βρουν απέναντί τους με απεργιακές κινητοποιήσεις.
ΚΑΛΟΥΜΕ σε άμεση συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβούλιου της Π.Ο.Σ. και κατ΄επέκταση και των Σωματείων – Μελών της, για να παρθούν άμεσα αποφάσεις των Διοικητικών τους Συμβουλίων. 

Τα μέλη της ΔΕΣΚ-Σ στο ΔΣ της Π.Ο.Σ.

ΠΑΝΑΓΟΥΛΙΑΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΡΙΖΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου