Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Οριακή η κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου - Ακόμα ένας εκτροχιασμός

Το 2023 αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα ανάταξης της σιδηροδρομικής υποδομής

Σε οριακή κατάσταση βρίσκεται ο σιδηρόδρομος στη χώρα εξαιτίας

της μη συντήρησης του δικτύου παρά μόνο με σημειακές παρεμβάσεις που σπανίως επαρκούν, όπως έχει πολλάκις επισημάνει με ρεπορτάζ του το ethnos.gr, ενώ πλέον οι αρμόδιοι δεν ενημερώνουν ούτε για τους εκτροχιασμούς αμαξοστοιχιών.

Tα ξημερώματα του Σαββάτου προς Κυριακή, στις 00.22, συνέβη ένας ακόμα εκτροχιασμός επιβατικής αμαξοστοιχίας 3590 του Προαστιακού Σιδηροδρόμου της γραμμής Λάρισα – Θεσσαλονίκη, λίγο έξω από τον σταθμό της Θεσσαλονικης, για τον οποίο ούτε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά ούτε και ο διαχειριστής της υποδομής ΟΣΕ εξέδωσε κάποια ανακοίνωση.

Σε επικοινωνία του «ethnos.gr» με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η εταιρία επιβεβαίωσε τον μερικό εκτροχιασμό του συρμού στο πρώτο φορείο, επισημαίνοντας ότι είχε ήδη μπει στο σταθμό, κανείς εκ των επιβατών δεν τραυματίστηκε και όλοι αποβιβάστηκαν με ασφάλεια. Σύμφωνα, πάντως, με τις πρώτες ενδείξεις, και αυτό το συμβάν αποδίδεται στην κατάσταση του δικτύου δεδομένου ότι διερευνάται αστοχία του κλειδιού.

Το θέμα γνωστοποιήθηκε σήμερα Κυριακή, ύστερα από την κοινή δήλωση του τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκου Παππά, και του αναπληρωτή τομεάρχη Χρήστου Γιαννούλη για το συμβάν.

Ο χθεσινός εκτροχιασμός επιβατικής αμαξοστοιχίας του Προαστιακού (γραμμή Λάρισα - Θεσσαλονίκη) λίγο έξω από τον σταθμό Θεσσαλονίκης επιβεβαιώνει:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου