Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

ΤΡΑΙΝΟΣΕ : 75 νέοι μηχανοδηγοί στο ΚΕΚ ΟΣΕ

 Αντιγράφουμε μήνυμα του Προέδρου του Σωματείου των Μηχανοδηγών Γενιδούνια Κώστα > 

 Εντός των επομένων ημερών, υποδεχόμαστε στην Σιδηροδρομική Ακαδημία 75 νέους μηχανοδηγούς στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τον κλάδο έλξης. Μέσα σε 4 μήνες απο την προκήρυξη του διαγωνισμού, χάρη στην καθημερινή πίεση
του Ιστορικού μας Σωματείου, την συμφωνία που υπογράψαμε με την εργοδοσία την 1η Ιουλίου και στο 1ο άρθρο της προέβλεπε αυτό ακριβώς,  αλλά και τις προσπάθειες των συναδέλφων στην Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά, προχωράμε στην επόμενη ημέρα. 

Με τους 75 νέους συναδέλφους, συνολικά 175 μηχανοδηγοί θα έχουν προσληφθεί στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ τα τελευταία 3 χρόνια, πάνω απο 190 σε όλες τις σιδηροδρομικές εταιρείες. Τίποτα δεν έγινε τυχαία ασφαλώς. 

 Το Σωματείο  στον σιδηρόδρομο, που επέβαλε  αυτές τις προσλήψεις και μάλιστα σε μια περίοδο εξαιρετικά δυσμενή για την Ελληνική Οικονομία και Κοινωνία, είναι αυτό των μηχανοδηγών. Με συστηματική δουλειά και συμφωνίες που επέβαλε να υπογράψουν οι εργοδότες, δεσμεύοντας τους σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Απο τον Δεκέμβριο του 2017 με την πρώτη συμφωνία, μέχρι τον Ιούλιο του 2021 με την τελευταία - μέχρι την επόμενη!- που έχει μάλιστα  ανανεωθεί αυτές τις ημέρες. 

Τις ΕΠΕΒΑΛΕ στηρίζοντας και την λειτουργία του Ελληνικού Σιδηροδρόμου. 

Προσωπικά είμαι ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ για όσα έχουμε καταφέρει τα τελευταία 6 χρόνια, όσοι αναλάβαμε την ευθύνη του  Σωματείου των Μηχανοδηγών. Και ναι, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ. 

Ακόμα πιο δυνατοί, ακόμα πιο ενωμένοι, με το όραμα μας να είναι ο σιδηρόδρομος να γίνει πρωταγωνιστής των επιβατικών και εμπορευματικών μεταφορών στην Ελλάδα!


Γενιδούνιας Κώστας 

Πρόεδρος Π.Ε.Π.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου