Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Παράταση των "κανονιστικών όρων" των ΣΣΕ σε ΟΣΕ και ΔΕΚΟ συγκοινωνιών

 Ούτε καν ρώτησε τα συνδικάτα - σφραγίδα η Κυβέρνηση Μητσοτάκη! Πρωτοφανής απαξίωση.
ΔΕΝ θα υπογράψει τελικά νέα ΣΣΕ η Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (που δεν έκανε άλλωστε και καμία προσπάθεια για αυτό) καθώς το Υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε ότι
επεκτείνονται μέχρι 31/12/2021 οι "κανονιστικοί όροι" των ΣΣΕ σε ΟΣΕ και ΔΕΚΟ Μεταφορών (ΣΤΑΣΥ κτλπ). Με λίγα λόγια, καμία νέα ΣΣΕ για τους σιδηροδρομικούς εδώ και 2 ολόκληρα χρόνια. Αλλά να μην ξεχάσουν οι συνάδελφοι να ψηφίσουν στα "νέα" Σωματεία, που φτιάχνουν τα ίδια πρόσωπα που εκλέγονταν και στα "παλιά" και που θα τους εκπροσωπούν με...καλύτερο τρόπο.

Τα ίδια πρόσωπα, σε άλλα Σωματεία. 

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ; 

Η πρόβλεψη στο σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Μεταφορών απο το metaforespress.gr 

Άρθρο 58: Παράταση ισχύος κανονιστικών όρων συλλογικών συμβάσεων εργασίας και διαιτητικών αποφάσεων

Παρατείνεται έως και την 31η Δεκεμβρίου 2021 η ισχύς των κανονιστικών όρων των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για τους Φορείς του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, και συγκεκριμένα τις Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ (ΟΣΥ ΑΕ), τις Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ (ΣΤΑΣΥ ΑΕ), τον Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών ΑΕ (ΟΑΣΑ ΑΕ), και τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος, των οποίων η τρίμηνη παράταση ισχύος, σύμφωνα με το άρθρο 9 του ν. 1876/1990 (Α’ 27), έληξε από την 29η Φεβρουαρίου 2020 έως και την 30η Απριλίου 2020 και στη συνέχεια παρατάθηκε μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020 δυνάμει του δέκατου πέμπτου άρθρου της από 1.5.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID19 και την επάνοδο στην κοινωνική και οικονομική κανονικότητα» (Α’ 90), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 2 του Ν.4690/2020 (ΦΕΚ Α’104).

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου