Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Μια μέρα χαράς και ικανοποίησης για τον κλάδο των μηχανοδηγών!

Μέρα χαράς σήμερα για τον κλάδο έλξης και το Σωματείο των Μηχανοδηγών καθώς ξεκίνησε στην Σιδηροδρομική Ακαδημία η εκπαίδευση των 75 νέων μηχανοδηγών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Στελέχη της Διοίκησης επισκέφτηκαν τους εκπαιδευόμενους ,ενώ την πρώτη επαφή είχε μαζί τους
και το Σωματείο μας (Π.Ε.Π.Ε._ , οι εκπρόσωποι του οποίου τόνισαν την μεγάλη ικανοποίηση τους καθώς ολοκληρώθηκε και τυπικά το άρθρο της συμφωνίας που υπογράφηκε που υπέγραψε με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ το καλοκαίρι και προέβλεπε την ταχύτατη πρόσληψη νέων μηχανοδηγών. 

Μια μέρα χαράς για τον κλάδο μας, μια μέρα ελπίδας για τον Ελληνικό Σιδηρόδρομο, η υλοποίηση μιας ακόμα προσπάθειας του Σωματείου μας. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 


1 σχόλιο:

  1. Ως Πρόεδρος της Π.Ε.Π.Ε. είμαι περήφανος γιατί μέσα σε 3 χρόνια (2018-2021) είναι η 5η φορά που υποδεχόμαστε στην Σιδηροδρομική Ακαδημία νέους μηχανοδηγούς, 3η για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Τις προσλήψεις αυτές συμφωνήσαμε με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στο 1ο άρθρο της συμφωνίας που υπογράψαμε με την εργοδοσία την 1η Ιουλίου. Για 3η φορά τα τελευταία 3 χρόνια το Σωματείο μας, επέβαλε στον εργοδότη να αποδεχτεί γραπτώς ότι θα προσλάβει νέους μηχανοδηγούς. Και μάλιστα με διαδικασίες τάχιστες. Κάθε φορά που βλέπεις την αίθουσα του Κ.Ε.Κ. γεμάτη από νέους συναδέλφους, είναι μια μέρα ελπίδας για τον Ελληνικό Σιδηρόδρομο αλλά και τα συνδικάτα που ανανεώνουν τις δυνάμεις τους και προσθέτουν πυκνότητα στις τάξεις τους. Κάθε φορά που περνάω την πύλη της Σιδηροδρομικής Ακαδημίας, θυμάμαι και τον μεγάλο αγώνα που κάναμε προκειμένου να ανοίξει τις πύλες της το 2018 υπό την σκέπη του Δημόσιου ΟΣΕ και με εκπαιδευτικό προσωπικό, πιστοποιημένο σύμφωνα με τις προβλέψεις του Κοινοτικού Δικαίου. Μια καλή μέρα λοιπόν σήμερα! Συνεχίζουμε και για τις επόμενες! Είμαι πεπεισμένος ότι κάποιοι δεν το περίμεναν, ότι θα τα καταφέρναμε και αυτήν την φορά. Μάλλον συνεχίζουν να υποτιμούν την δύναμη του Σωματείου των μηχανοδηγών!

    Γενιδούνιας Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή